Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο στον 16χρονο που χτύπησε στα Χανιά – Αγωνία για το αν θα έχει κινητικά προβλήματα

Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο στον 16χρονο που χτύπησε στα Χανιά – Αγωνία για το αν θα έχει κινητικά προβλήματα

Η λεπτή χειρουργική επέμβαση στον 16χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά σε βουτιά στα Φαλάσαρνα ολοκληρώθηκε μετά από τρεις ώρες στο ΠΑΓΝΗ. Περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν το παιδί θα έχει κινητικά προβλήματα.

Περίπου τρεις ώρες διήρκησε η χειρουργική επέμβαση που έκαναν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, στον 16χρονο ο οποίος τραυματίστηκε σε βουτιά που επιχείρησε την Κυριακή στα Φαλάσαρνα. «Έγινε σπονδυλοδεσία, και το χειρουργείο πήγε καλά», ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης στην ιστοσελίδα cretapost.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, ασφαλείς εκτιμήσεις δεν μπορούν να γίνουν ακόμα, ενώ όπως είπε «τις επόμενες ημέρες να γίνουν κι άλλες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάκωση νωτιαίου μυελού».

Το χρονικό του ατυχήματος

Συναγερμός σήμανε στην Κρήτη το απόγευμα της Κυριακής (04.07) καθώς ένας 16χρονος που παραθέριζε στο νησί, σε μια βουτιά που επιχείρησε στα Φαλάσαρνα τραυματίστηκε 

«Βούτηξε από τα βράχια στην άμμο δεν έπεσε σε βράχια απλά βρήκε το κεφάλι του στην άμμο έφυγε το νερό προς τα πίσω οπότε έμεινε μικρό βάθος μικρός όγκος νερό. Ευτυχώς βρεθήκανε κάποιοι λουόμενοι τον βγάλανε ήρθαν οι ναυαγοσώστες του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες τον ακινητοποίησαν ήρθε το ΕΚΑΒ πήγαμε Χανιά κάναμε αξονική μας στείλαν στο ΠΑΓΝΗ απευθείας. Τα παιδιά συνέχεια βουτάνε είναι η κακιά η ώρα», είπε η μητέρα του 16χρονου.

Αφού του παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη, ιδιώτη γιατρό και στη συνέχεια από τους γιατρούς στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου. Από εκεί, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, ωστόσο, η σοβαρότητα του τραυματισμού έφερε την εσπευσμένη διακομιδή του στο ΠΑΓΝΗ.

Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν πως έχει υποστεί σοβαρή κάκωση στην αυχενική μοίρα. Το θετικό ήταν πως ο νεαρός παρά το ατύχημα είχε τις αισθήσεις του, επικοινωνούσε και δήλωσε ότι δεν πονάει, πλην όμως δεν αισθανόταν τα κάτω άκρα.

Οι γιατροί στο ΠΑΓΝΗ ήθελαν να διαπιστώσουν αν έχει επηρεαστεί ο νωτιαίος μυελός, τονίζοντας ότι η εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε ο 16χρονος ήταν απαιτητική καθώς απαιτούνταν λεπτοί χειρισμοί και για αυτό ήταν και μια πολύωρη διαδικασία.

Οι επόμενες ώρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τον νεαρό με τους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ να έχουν ρίξει όλο το βάρος στο να καταφέρουν να σταθεί ξανά στα πόδια του ο έφηβος…