Οι πρώτοι Γερμανοί στην Κρήτη – Πώς το παρουσιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ

Οι πρώτοι Γερμανοί στην Κρήτη – Πώς το παρουσιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ

Οι πρώτοι Γερμανοί στην Κρήτη – Πώς το παρουσιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ

Στην έλευση των πρώτων επισκεπτών από τη Γερμανία στην Ελλάδα αναφέρονται γερμανικά μέσα ενημέρωσης όπως το Focus Online, το οποίο γράφει ότι “Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να σώσει την τουριστική σεζόν παρά τους υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων κορωνοϊού”

Η τουριστική σεζόν θα άρχιζε μέσα Μαΐου λόγω πανδημίας αλλά ο υπ. Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης είναι υπέρ της δοκιμής πιλοτικών προγραμμάτων ακόμη και πριν την προγραμματισμένη έναρξη της σεζόν, παρατηρεί το Focus.

Όπως σημειώνει «το Σαββατοκύριακο έφτασαν στην Κρήτη, δείτε ΕΔΩ την άφιξη στα Χανιά, οι πρώτες πτήσεις με Γερμανούς τουρίστες. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές αναφορές οι τουρίστες δεν διαμένουν σε ξενοδοχεία αλλά σε ιδιωτικά καταλύματα και πανσιόν, διότι τα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης κρατήσεων. Στις 12 Απριλίου περίπου 200 Ολλανδοί αναμένεται στη Ρόδο δοκιμαστικά για να περάσουν μια εβδομάδα σε ξενοδοχειακό συγκρότημα. Αναφέρεται ότι 25.000 άτομα έχουν υποβάλει σχετική αίτηση.

Οι τουρίστες που φτάνουν στην Ελλάδα πρέπει να εμφανίσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού που να μην υπερβαίνει τις 72 ώρες κατά την είσοδο στη χώρα, ενώ συχνά υποβάλλονται σε γρήγορο τεστ κορωνοϊού κατά την άφιξή τους. Στη συνέχεια πρέπει να μπουν σε επταήμερη καραντίνα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Γερμανικό υπ. Εξωτερικών. Ωστόσο στην πράξη η τήρηση της καραντίνας δεν ελέγχεται σχεδόν καθόλου στην Ελλάδα. Το επιχείρημα: τα άτομα που εισήλθαν στη χώρα ελέχθηκαν ούτως ή άλλως δύο φορές».

Ως γνωστόν, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, στην Κρήτη έφτασαν οι πρώτες πτήσεις από τη Γερμανία, σε Χανιά και Ηράκλειο. Το Focus Online κάνει ακόμα, μια σύγκριση της διαδικασίας εμβολιασμών ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία και, παρότι τα δεδομένα είναι παρεμφερή, επισημαίνει ότι η χώρα μας είναι περιοχή κινδύνου:

“Όπως και στη Γερμανία, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού αυξάνεται στην Ελλάδα για εδώ και κάποιες εβδομάδες (…) Όσον αφορά τον εμβολιασμό, η Ελλάδα είναι μόνο μπροστά από τη Γερμανία όσον αφορά τον αριθμό των εμβολιασθέντων και με τις δύο δόσεις. Το 5,11% των Ελλήνων έχουν ήδη λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ενώ στη Γερμανία το 4,8%. Ωστόσο στη Γερμανία το 11,1% του συνολικού πληθυσμού έχει λάβει την πρώτη δόση, σε σχέση με το 9,84% των Ελλήνων.

Παρά τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τουρίστες ξανά σύντομα. Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σχεδιάζει ήδη να γίνονται κανονικά τουριστικά ταξίδια από τα μέσα Μαΐου. Σύμφωνα ωστόσο με το γερμανικό Επιδημιολογικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί περιοχή κινδύνου”.

Πάντως, οι επισκέπτες που είχαν φτάσει στα Χανιά την Κυριακή, δήλωναν ότι θεωρούσαν τη χώρα μας ασφαλή προορισμό.

Πηγή: dw.com