Τον Αύγουστο του 2018 αποφάσισαν να παραιτηθούν από τις δουλειές τους και να μετακομίσουν σε ένα μικρό χωριό, το Χουμέρι στην Κρήτη, όπου ζουν με μόλις 5.000 λίρες τον χρόνο.
Όπως αναφέρει το metro.co.uk το ζευγάρι που συνήθιζε να εργάζεται πάρα πολύ σκληρά, δεν άντεξε να ζει άλλο με τους γονείς της Στεφ και παράλληλα να εξοικονομεί και να αποταμιεύει χρήματα για να εξασφαλίσει την προκαταβολή για ένα σπίτι.
Έτσι έκαναν ένα τολμηρό βήμα, “υπερπήδησαν 30 χρόνια” και μετακόμισαν στο κρητικό χωριό στο οποίο πάντα ονειρεύονταν να ζήσουν εκεί μετά τη συνταξιοδότησή τους.
Το ζευγάρι ξόδεψε 50.000 λίρες από τις οικονομίες του για να αγοράσει μια βίλα δυο υπνοδωματίων στο ήσυχο χωριό και δηλώνει πως είναι η καλύτερη απόφαση που έχουν πάρει.
Τα παιδιά εργάζονται μόνο την καλοκαρινή περίοδο κατά την οποία η Στεφ εργάζεται με μερική απασχόληση σε ένα ξενοδοχείο και ο Ματ που εργάζεται σαν βοηθός κτηνίατρου επιστρέφει στην Αγγλία για μια περίοδο 6 εβδομάδων.
Ενώ η απόφασή τους αυτή σήμαινε ότι εγκαταλείπουν ένα μισθό περίπου 20.000 λιρών, η Στεφ και ο Ματ υποστηρίζουν ότι ο τρόπος ζωής τους και ο νέος τόπος στον οποίο εγκαταστάθηκαν τους επιτρέπε να ζουν με όχι περισσότερες από 5000 λίρες τον χρόνο.
Η Στεφ δηλώνει: Προσπαθούμε να είμαστε όσο γίνεται περισσότερο φιλικοί στο περιβάλλον και να βρισκόμαστε κοντά στη φύση όσο περισσότερο γίνεται. Είμαστε ολογαρκείς, δεν έχουμε κάποιο δάνειο, τα μηνιαία έξοδά μας κάθε μήνα είναι ελάχιστα, είμαστε χορτοφάγοι και κάνουμε ότι μπορούμε για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμά μας στη γη. Κόβουμε οτιδήποτε χημικό, οπότε έχω ξεκινήσει να φτιάχνω τα δικά μου προϊόντα ομορφιάς και προσπαθούμε να μειώσουμε την ποσότητα των πλαστικών που χρησιμοποιούμε. Έχουμε επαναχρησιμοποιούμενα σκέυη για τα πάντα. Το χειμώνα ψήνουμε στον ξυλόφουρνο και το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε ηλιακούς φούρνους, ώστε να χρησιμοποιούμε όσο λιγότερο ηλεκτρικό μπορούμε.
flashnews.gr