«Οι ανεμβολίαστοι να χρεώνονται στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ» (video)

«Οι ανεμβολίαστοι να χρεώνονται στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ» (video)
Ο Άρης Πορτοσάλτε έκανε μια πρόταση που έφερε αντιδράσεις, παρουσία και του καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου. Τι ειπώθηκε για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η… πρόταση του Άρη Πορτοσάλτε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Σήμερα”, παρουσία και του καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, σε συζήτηση που είχαν για τους ανεμβολίαστους και ότι η οικονομία δεν μπορεί να αντέξει ένα νέο κλείσιμο τον Οκτώβριο.

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ είπε λοιπόν πως θα πρέπει ο ανεμβολίαστος να χρεώνεται στα νοσοκομεία, με τον παρουσιαστή της εκπομπής Δημήτρη Οικονόμου να του λέει αρχικά πως δεν γίνεται κάτι τέτοιο.

Διαβάστε τον διάλογο που είχαν:

Πορτοσάλτε: Αν όμως ο ανεμβολίαστος χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο και χρεωθεί γι αυτό…

Οικονόμου: Κάτσε ρε Άρη, πως θα γίνει αυτό; Ή έχουμε Εθνικό Σύστημα Υγείας ή δεν έχουμε. Πως θα γίνει; Να τιμωρήσει τον άρρωστο;

Πορτοσάλτε: Όχι, όχι, καμία τιμωρία. Είναι μία προϋπόθεση. Θα ξέρει ότι από την ώρα που σου δίνεται ένα όπλο, να σώσεις τον εαυτό σου, εσύ πας και χρεώνεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν πάω καν να σκεφτώ την αντί-ανθρώπινη συμπεριφορά, την αντί-κοινωνική συμπεριφορά. Εγώ λέω ως χρέωση. Πρώτα απ’ όλα να μας πει η Κυβέρνηση πόσο κοστίζει η ΜΕΘ κάθε 24ώρο…

– Ο καθηγητής πενυμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλος σε εκείνο το σημείο επεσήμανε, πως μια ΜΕΘ ανά άρρωστο στοιχίζει 3 με 5 χιλιάδες ευρώ το 24ωρο.
Πορτοσάλτε: Δεν το ξέρει αυτό η κοινωνία όμως…

Οικονόμου: Φτιάξτε ΜΕΘ λέει…

Πορτοσάλτε: Φτιάξτε ΜΕΘ, να έχουμε ΜΕΘ, να μην κάνω εμβόλιο, να το παίζω λεβέντης, να κυκλοφορώ και να λέω δεν υπάρχει κορονοϊός.

Η συγκεκριμένη πρόταση του Άρη Πορτοσάλτε περί χρέωσης στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων έχει προκαλέσει δριμεία αντιδράσεων, καθώς θα έπρεπε να σκεφτεί, πως ανεμβολίαστοι δεν είναι μόνο οι «αρνητές», αλλά υπάρχει και κόσμος που δεν μπορεί να κάνει κάποιο από τα εμβόλια για λόγους υγείας.

Στην εκπομπή μάλιστα, έδωσαν συγχαρητήρια σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που ανακοίνωσαν πως θα μπαίνουν στα γήπεδά τους μόνο εμβολιασμένοι και αναμένουν το ίδιο να πράξουν και οι άλλες ομάδες λέγοντας χαρακτηριστικά πως περιμένουν τον κ. Μελισσανίδη της ΑΕΚ και τον κ. Σαββίδη του ΠΑΟΚ να πουν το ίδιο.