Ο Μακρόν έρχεται στα Χανιά – Που θα μείνει;

Ο Μακρόν έρχεται στα Χανιά – Που θα μείνει;

Άνδρες ασφαλείας του Γάλλου προέδρου Μανουέλ Μακρόν βρίσκονται αυτές τις μέρες στα Χανιά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbeast, όχι όμως για διακοπές, παρά το γεγονός ότι έχουν πάρει σβάρνα τα ξενοδοχεία.

aeweb

Αυτό που αναζητούν είναι το κατάλληλο και ασφαλέστερο κατάλυμα προκειμένου να διαμείνει ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας τον Σεπτέμβριο, όπου αναμένεται να δώσει το παρών στην επόμενη συνάντηση των Med7 που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη.

Όπως όλα δείχνουν, η ασφάλειά του έχει καταλήξει ότι θα διαμείνει σε γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο στο Κολυμπάρι, κάτι που έχουν γνωστοποιήσει στις ελληνικές αρχές που τους βοήθησαν στο ψάξιμο.

Το πιθανότερο μάλιστα είναι ο 43χρονος κ. Μακρόν να έρθει μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ Τρονιέ καθώς είναι διατεθειμένος να συνδυάσει τη Σύνοδο της Med7 με κάποιες ώρες (ίσως και ημέρες εάν του το επιτρέψουν οι συνθήκες) χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα.

Θυμίζουμε ότι η EuroMed7 είναι η ομάδα των κρατών της Γαλλίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Μάλτας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Κύπρου, οι αρχηγοί των οποίων διεξάγουν τακτικές συναντήσεις με σκοπό την αναζήτηση ενός «νέου οράματος» για την Ευρώπη, και την υποστήριξη της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας (το ακρωνύμιο EuroMed 7 παραπέμπει στην ήπειρο Ευρώπη, την Μεσόγειο θάλασσα (Mediterraneum) και τον αριθμό των επτά κρατών μελών της ομάδας αυτής).

Το παρών στην Κρήτη τον Σεπτέμβριο αναμένεται να δώσουν μεταξύ άλλων ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο Ιταλός ομόλογός του Μάριο Ντράγκι, ο πρωθυπουργός της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα καθώς επίσης και ο Πορτογάλος πρόεδρος της κυβέρνησης, Αντόνιο Κόστα, ενώ στη λίστα αναμένεται να προστεθούν ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνετς Γιάνζα και της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς που αν και δεν συγκαταλέγονται στην επτάδα, εξέφρασαν το ενδιαφέρον στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συμμετάσχουν.

Πηγή: newsbeast gr