Ο “Γύρος της Κρήτης” σε 7 ημέρες με τον Χανιώτη ποδηλάτη Στέλιο Φαραντάκη (φωτο)

Ο “Γύρος της Κρήτης” σε 7 ημέρες με τον Χανιώτη ποδηλάτη Στέλιο Φαραντάκη (φωτο)

Ο “Γύρος της Κρήτης” σε 7 ημέρες με τον Χανιώτη ποδηλάτη Στέλιο Φαραντάκη (φωτο)

Ένα μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό του έχει βάλει ο Χανιώτης πρωταθλητής ποδηλασίας Στέλιος Φαραντάκης ο οποίος έβαλε στόχο να κάνει το γύρο της Κρήτης σε 7 μέρες.

Ο νεαρός Χανιώτης πρωταθλητής που αγωνίζεται στο εξωτερικό με τα χρώματα της Γαλλικής Vcp Loudeac, βάλθηκε να κάνει να κάνει το γύρο του νησιού μέσα σε μια βδομάδα και σήμερα ολοκλήρωσε την πρώτη αποστολή από τις 7 συνολικά που έχει το πρόγραμμα.

Ο 25χρονος αθλητής ξεκίνησε το πρωί από τα Χανιά και αφού πέρασε από Κίσσαμο και όλα τα δυτικά παράλια κατέληξε στην Παλαιόχωρα που ήταν ο πρώτος σταθμός αυτού του ταξιδιού διανύοντας συνολικά 133 χλμ, με υψομετρική διαφορά 1.650 μ..

Η πρώτη ημέρα όπως αναφέρει ο ίδιος “τελείωσε χωρίς απρόοπτα με πολύ αέρα αλλά και όρεξη” και πλέον ετοιμάζεται για την αυριανή πολύ απαιτητική διαδρομή Παλαιόχωρα-Σφακιά κάνοντας παράλληλα το γύρω των Λευκών Ορέων.

Φωτογραφίες από την σημερινή διαδρομή:

O Στέλιος που έχει ήδη διαγράψει σημαντική πορεία στην επαγγελματική ποδηλασία έχοντας ήδη σημειώσει μεγάλες επιτυχίες σε σπουδαίους διεθνείς αγώνες,  αποφάσισε να κάνει αυτό το εγχείρημα, απλά και μόνο για να του λυθεί η απορία που του είχε δημιουργηθεί για το πόσα χιλιόμετρα είναι ο γύρος της Κρήτης, αλλά επίσης και για να αναδείξει όλες τις ομορφιές που έχει αυτός ο τόπος έτσι ώστε οι ξένοι και πιο συγκεκριμένα οι Γάλλοι στους οποίους σκοπεύει ο ίδιος απευθυνθεί να επισκεφτούν το νησί μας φέτος το καλοκαίρι.

Βάσει προγράμματος και διαδρομών ο Στέλιος μέσα σε αυτές τις 7 ημέρες θα γράψει με το ποδήλατό του περισσότερα από 1000 χλμ!

Παράλληλα ο Φαραντάκης εκτός από τις ομορφιές της Κρήτης θέλει να αναδείξει και την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των Κρητικών γι αυτό άλλωστε έχει επιλέξει να μένει σε σπίτια ντόπιων μετά το τέλος κάθε ημέρας.

Σήμερα φιλοξενήθηκε από τον παλιό αθλητή Ποδηλασίας Ανδρέα Περράκη

Δείτε τις διαδρομές που διανύσει ο Στέλιος Φαραντάκης για πετύχει τον σκοπό του:•29/05 #Χανιά – #Παλαιόχωρα, 127χλμ 1900μ
•30/05 #Παλαιόχωρα – #Σφακιά, 158χλμ 3800μ
•31/05 #Σφακιά – #Αγία_Γαλήνη, 84χλμ 1500μ
•01/06 #Αγία_Γαλήνη – #Ιεράπετρα, 188χλμ 3700μ
•02/06 #Ιεράπετρα – #Άγιος_Νικόλαος, 190χλμ 3000μ
•03/06 #Άγιος_Νικόλαος – #Ρέθυμνο, 190χλμ 2600μ
•04/06 #Ρέθυμνο – #Χανιά, 92χλμ 1300μ

eparxies.gr