Ο Ερντογάν απειλεί: «Η Ελλάδα οδηγείται στο χάος – Είναι υπεύθυνη για τις ζημιές που θα πάθει»

Ο Ερντογάν απειλεί: «Η Ελλάδα οδηγείται στο χάος – Είναι υπεύθυνη για τις ζημιές που θα πάθει»

Ο Ερντογάν απειλεί: «Η Ελλάδα οδηγείται στο χάος – Είναι υπεύθυνη για τις ζημιές που θα πάθει»
explore Chania

Δεν άρεσε στον «σουλτάνο» η απόφαση της Ελλάδας να εκδώσει NAVTEX για αεροναυτική άσκηση στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης – Καρπάθου – Καστελόριζου.

Tην ώρα που ο τουρκικός στόλος έχει εισβάλει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μαζί με το ερευνητικό Oruc Reis και ζητά να πάρει μερίδιο του υποθαλάσσιου πλούτου ο Ερντογάν υποστήριξε πως η στάση της Ελλάδας είναι ενάντια στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Επιχειρώντας να τονώσει το «τσαλακωμένο» ηθικό των στελεχών του τουρκικού Στρατού που έχουν υποστεί αλλεπάλληλες ήττες από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, o Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε πως «ο τούρκικος θα κινηθεί πιο αποφασιστικά για να υποστηρίξει τα δικαιώματα της Τουρκίας στην περιοχή» και πώς όσοι βγουν μπροστά στις περιοχές τις οποίες έχει κηρύξει NAVTEX η Τουρκιά «θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ταγίπ Ερντογάν:

«Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να κηρύξει NAVTEX στην συγκεκριμένη περιοχή. Αυτή είναι μια δύστροπη κίνηση της Ελλάδας. H Ελλάδα με την στάση αυτή, που είναι εναντίον στις σχέσεις καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου έριξε τον εαυτό της σε ένα χάος το οποίο δεν θα μπορεί να βγει μόνη της. Απο εδώ και πέρα η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για οποιοδήποτε αρνητικό γεγονός στην περιοχή και θα είναι η μόνη χώρα που θα ζημιωθεί. Όπως ξέρουμε εμείς πρέπει να ξέρουν και οι Έλληνες γείτονες μας πως όσοι ρίχνουν την Ελλάδα μπροστά στον τούρκικο στόλο θα την αφήσουν μόνη σε ενδεχόμενο δυσκολίας.

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ούτε ένα βήμα από τη δράση του Ορούτς Ρείς ούτε από την δράση του ναυτικού μας που το συνοδεύει. Αντιθέτως θα κινηθεί πιο αποφασιστικά για να υποστηρίξει τα δικαιώματα της στην περιοχή. Αυτοί που πρέπει να το σκεφτούν το τι θα συμβεί και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες είναι αυτοί που θα βγουν μπροστά μας στις περιοχές τις οποίες έχουμε κηρύξει NAVTEX.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις αναρρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να συνομιλούν ακόμα μαζί του οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι «φίλοι» μας οι Γερμανοί που συνεχίζουν να τον στηρίζουν.

newsbomb.gr