Ο εφιάλτης ζωντανεύει στα Δικαστήρια Χανίων: Ξανά στο σκαμνί ο ηλικιωμένος για την ασέλγεια στην 4χρονη γειτονοπούλα του

Ο εφιάλτης ζωντανεύει στα Δικαστήρια Χανίων: Ξανά στο σκαμνί ο ηλικιωμένος για την ασέλγεια στην 4χρονη γειτονοπούλα του

Αύριο Πέμπτη εκδικάζεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου δυτικής Κρήτης , η έφεση του 71χρονου κατά της απόφασης, που του επέβαλε 10 ετών κάθειρξη, για την κακοποίηση του τετράχρονου κοριτσιού πριν από 10 χρόνια σε χωριό των Χανίων.

Η δίκη αναμένεται να γίνει σε έντονα φορτισμένο κλίμα, καθώς η απόφαση για αποφυλάκιση του δράστη πριν καν συμπληρώσει έναν χρόνο έκτισης της ποινής, έχει προκαλέσει οργή στην οικογένεια της κοπέλας που κάνει λόγο για προνομιακή μεταχείριση.

Στο μεταξύ στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, είχαν προκύψει στοιχεία κακοποίησης και για την μεσαία κόρη της οικογένειας, ηλικίας εννέα ετών. Για την πράξη αυτή του έχει ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη.

Τον έβλεπε σαν παππού της
Ο 60χρονος με την οικογένειά του, έμεναν δίπλα στην οικογένεια της 4χρονης και μάλιστα, έχουν το ίδιο επίθετο, γι’ αυτό και πολλές φορές μπερδευόταν η αλληλογραφία τους. Έτσι, η μικρούλα, με τις δύο μεγαλύτερες αδελφές της πήγαιναν στο σπίτι του για να επιστρέφουν τα γράμματα και περνούσαν κάποια ώρα εκεί αφού τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός τους, τις κερνούσαν γλυκά και αναψυκτικά και είχαν αποκτήσει οικειότητα μαζί τους.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν όμως στο δικαστήριο τα μεγαλύτερα κορίτσια, οι ανώμαλες διαθέσεις του 60χρονου δεν άργησαν να φανούν, αφού δεν έχανε ευκαιρία να τις απομονώνει στην αποθήκη του -όπου είχε ένα τόξο με το οποίο τους άρεσε να παίζουν- και να τις αγγίζει στο πρόσωπο.

Μάλιστα, λίγες εβδομάδες πριν το συμβάν, ο ίδιος είχε αγκαλιάσει σφιχτά την μεγάλη αδελφή, κάνοντάς την να πονέσει και είχε ρουφήξει στον λαιμό την μεσαία, προκαλώντας της αηδία. Τα κορίτσια διηγήθηκαν τα περιστατικά στους γονείς, οι οποίοι απαγόρευσαν ρητά στις μικρές να ξαναπλησιάσουν το σπίτι.

Η μικρή όμως κατάφερνε να ξεφεύγει και να πηγαίνει κρυφά στον 60χρονο, τον οποίο όπως έλεγε «έβλεπε σαν παππού της».

Η μοιραία Κυριακή
Μία από αυτές ήταν και η Κυριακή 4 Νοεμβρίου του 2007, όταν οι γονείς είχαν αναθέσει στην μεγάλη αδελφή να προσέχει την 4χρονη, η οποί ήταν στην αυλή και έπαιζε με κάποια νεογέννητα σκυλάκια.

Λίγη ώρα μετά, επέστρεψε στο σπίτι και διηγήθηκε στην μητέρα της, το πως ο 60χρονος γείτονας ενώ βρισκόταν σε στύση, προσπάθησε να την βιάσει και στην συνέχεια εκσπερμάτωσε στην κοιλιά της.

Το συμβάν πιστοποιεί και η ιατροδικαστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε την αμέσως επόμενη ημέρα στο Νοσοκομείο Χανίων.

zarpanews.gr