Ο Δήμος Χανίων πήρε…. φόρα και κόβει δέντρα από δρόμους και πάρκα (φωτο)

Ο Δήμος Χανίων πήρε…. φόρα και κόβει δέντρα από δρόμους και πάρκα (φωτο)

Όταν η «ανάπλαση» δρόμου ερμηνεύεται ως «τσιμέντο να γίνει»

aeweb

Στην «Πύλη της άμμου» στην ανατολική είσοδο της παλιάς πόλης των Χανίων υπάρχει ένα μικρό παρκάκι με υποτυπώδη όργανα παιδικής χαράς, αλλά το οποίο αποτελούσε μια μικρή όαση, για κατοίκους και επισκέπτες, πολλοί απο τους οποίους πήγαιναν  εκεί με τα παιδιά τους.

Ένας απο τους ελάχιστους δημόσιους χώρους στην παλιά πόλη των Χανίων, ο οποίος προσέφερε αρκετή σκιά στις ζέστες του καλοκαιριού με θέα προς την θάλασσα και το Κουμ Καπύ,  πέραν του ότι αποτελούσε έναν μικρό πνεύμονα πρασίνου και για τους περίοικους.

foto google map 2014

Και λέμε αποτελούσε, καθώς ο Δήμος Χανίων μετέτρεψε το παρκάκι σε «κρανίου τόπο» κόβοντας ριζικά τα μεγάλα δέντρα που υπήρχαν στο πεζοδρόμιο επι της οδού Δευκαλίωνος.

Σύμφωνα μάλιστα με περίοικους τα δέντρα αυτά ήταν 35 ετών, ενώ δεν είναι γνωστό το αν η κοπή των δέντρων συνδέεται με την ασφαλτόστρωση του δρόμου.

foto google map 2014

Το βέβαιο είναι πως κάποια δικαιολογία για την κοπή τους θα βρεθεί, όπως και οι διαβεβαιώσεις πως θα φυτευθούν άλλα πιό όμορφα κλπ κλπ.

Όμως μετά την αποψίλωση του επιπρομαχώνα λόγω προστασίας του μνημείου, τα δέντρα ήταν το μόνο «πράσινο» που είχε απομείνει και σύμφωνα με πολλούς η “ανάπλαση” ενός τόπου δεν συνάγεται την καταστροφή όλων όσων προυπήρχαν.

Αλλά ακόμη και αν τα συγκεκριμένα δέντρα θα αντικατασταθούν απο καταλληλότερα, το ερώτημα κατοίκων είναι γιατί επέλεξαν να αφήσουν το φετινό καλοκαίρι την περιοχή στο έλεος του ήλιου και δεν έκαναν την αντικατάσταση απο το φθινόπωρο.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της κατοίκου κας Ζωής Μαυράκη με τις σχετικές φωτογραφίες.

Οι κάτοικοι της οδού Δευκαλίωνα στην παλιά πόλη ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την ασφαλτόστρωση της οδού και κυρίως για την κοπή των 35 ετών δέντρων χωρίς λόγο και αιτία. Λίγα από τα τελευταία της περιοχής μετά την κοπή των δέντρων στο φρούριο της Πύλης της Άμμου και της Sabionara. Συγχαρητήρια που καταντήσατε την περιοχή ένα τεράστιο πάρκινγκ χωρίς ίχνος οξυγόνου. Και εις ανώτερα.

(Οι παλαιότερες φωτο με τα δέντρα, είναι από το google map το 2014)

flashnews.gr