Ο Δ. Βολακάκης της ομάδας ΖΕΥΣ εντυπωσίασε με τις επιδείξεις του (vid)

Ο Δ. Βολακάκης της ομάδας ΖΕΥΣ εντυπωσίασε με τις επιδείξεις του (vid)
aeweb

O Σμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης εντυπωσίασε το κοινό του Ηρακλείου με τις επιδείξεις του. Είναι Παρατηρητής Ασφάλειας Εδάφους της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 11 Νοεμβρίου περίπου στις 12 το μεσημέρι, ανήμερα της εορτής του προστάτη του Ηρακλείου, πιλότοι της ομάδας Ζευς θα πραγματοποιήσουν επίδειξη στον ουρανό της πόλης μας.

Έτσι, ο επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης πραγματοποίησε δοκιμαστικές πτήσεις στην παραλιακή ωστόσο ο θόρυβος από τις μηχανές του πολεμικού αεροσκάφους ακούστηκε σε όλη την πόλη.

Ο Δ. Βολακάκης της ομάδας ΖΕΥΣ εντυπωσίασε με τις επιδείξεις του (vid)
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι δεν γνώριζαν το πρόγραμμα της προαναφερθείσας εορτής αιφνιδιάστηκαν και απόρησαν με την πτήση του μαχητικού αεροσκάφους.

Ωστόσο όλοι μπορούμε να απολαύσουμε την επίδειξη του πιλότου στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου το μεσημέρι της Κυριακής.

Δείτε βίντεο από ανάλογες αεροπορικές επιδείξεις που είχε πραγματοποιήσει η ομάδα Ζευς την 28η Οκτωβρίου του 2016.

Το Ηράκλειο για μια ακόμη χρονιά ετοιμάζεται να τιμήσει τον πολιούχο του Άγιο Μηνά. Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις απεύθυνε πρόσκληση στην Πολεμική Αεροπορία για τον προγραμματισμό μιας ακόμα αεροπορικής επίδειξης μεμονωμένου αεροσκάφους F16 «Ζευς».

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, τιμώντας παράλληλα τον προστάτη της αεροπορίας Μιχαήλ Αρχάγγελο, αποδέχθηκε την πρόταση και θα συμμετέχει η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ», με αεροσκάφος F16 και χειριστή τον ιπτάμενο επισμηναγό Δημήτρη Βολακάκη.

Την προγραμματισμένη αεροπορική επίδειξη (https://www.haf.gr/demoteam/omada-aeroporikon-epideikseon-memonomenou-aeroskafous-f-16-zefs/programma-emfaniseon/) αναμένεται να παρακολουθήσουν χιλιάδες Ηρακλειώτες από την περιοχή του Καράβολα την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής στο χώρο θα βρίσκονται πιλότοι της ομάδας «Ζευς» για γνωριμία και ενημέρωση του κόσμου ενώ στη 1 περίπου το μεσημέρι θα ακολουθήσει η επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους.

Η ηγεσία της Περιφέρειας εξέφρασε ευχαριστίες προς την Πολεμική Αεροπορία για την αποδοχή της πρότασης, όπου με την προγραμματισμένη εναέρια εκδήλωση θα αποδοθεί τιμή από την Αεροπορία στον εορτάζοντα πολιούχο Άγιο Μηνά, αλλά παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν μια σπουδαία αεροπορική επίδειξη, διαπιστώνοντας ταυτόχρονα την ικανότητα και το αξιόμαχο των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας.

neakriti.gr