Σκηνές Φάρ Ουέστ διαδραματίστηκαν νωρίς το πρωί στα Χανιά, στην περιοχή του Βαρυπέτρου, όταν οι αστυνομικοί, εντόπισαν τη μεγάλη φυτεία με τα χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης.
Στο σημείο βρισκόταν ένας Ρεθυμνιώτης ο οποίος και συνελήφθη, ωστόσο νωρίτερα είχε ανοίξει πυρ ενάντια των αστυνομικών που τον εντόπισαν.
Προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό στην ευρύτερη περιοχή με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να καταφέρνουν τελικά να συλλάβουν το εν λόγω άτομο καθώς και μια ακόμη γυναίκα η οποία φέρεται να είναι η συνεργός του.
Το σημείο που εντοπίστηκε η φυτεία, στα Μυλωνιανά, είναι ναι μεν πάνω στο δρόμο αλλά εξαιρετικά δύσβατο με αποτέλεσμα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να έχει ζητηθεί η συνδρομή χωματουργικού μηχανήματος – JCB- για την διάνοιξη του δρόμου, προκειμένου να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκρίζωσης και καταμέτρησης.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στην Κρήτη αυτές τις ημέρες, βρίσκεται το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνά από αέρος περιοχές για πιθανές νέες φυτείες. Σήμερα το ελικόπτερο πετά στο Ρέθυμνο ενώ αύριο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα πετάξει πάνω από τα Χανιά.
eparxies.gr