Ο Χανιώτης Γιάννης Δημολίτσας σκηνοθετεί την Μόνικα Μπελούτσι σε ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας (φωτο)

Ο Χανιώτης Γιάννης Δημολίτσας σκηνοθετεί την Μόνικα Μπελούτσι σε ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας (φωτο)

Ο Χανιώτης Γιάννης Δημολίτσας σκηνοθετεί ντοκιμαντέρ που αφορά την Μαρία Κάλλας με πρωταγωνίστρια την Μόνικα Μπελούτσι και παραγωγή της ίδιας!

Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας σκηνοθέτης έχει την χαρά και την τιμή να συνεργάζεται με αυτή την παγκοσμίου φήμης ηθοποιό και σταρ.

Η αιθέρια Μόνικα Μπελούτσι, μία από τις διασημότερες και ωραιότερες σταρ του παγκοσμίου κινηματογράφου, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή, ερμηνεύοντας επιστολές και αναμνήσεις της Μαρίας Κάλλας, φέρνοντας στο φως κρυφές και άγνωστες πτυχές της.

H Μόνικα Μπελούτσι θα μας ταξιδέψει στη ζωή και την καριέρα της μεγάλης ντίβας. Από την παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη, ως τα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα και από τα πρώτα βήματα της καριέρας της ως στο γάμο και τον κατοπινό της θυελλώδη έρωτα για τον Αριστοτέλη Ωνάση, σε μια ζωή που χαρακτηρίστηκε από επιτυχίες, δόξα, φήμη και σκάνδαλα. Ολα αυτά, ο Γιάννης Δημολίτσας, ο οποίος το 2018 -μεγάλο επίτευγμα για Ελληνα σκηνοθέτη- είχε καταλάβει την 3η θέση στο διεθνές φεστιβάλ του Βερολίνου (Berlin Music Video Awards 2018), τα σκηνοθετεί.

 

Τα γυρίσματα με τη Μπελούτσι ξεκίνησαν από την Αθήνα και περιλάμβαναν το Ηρώδειο, την Ελληνική Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Ωνάση, το Μέγαρο Μουσικής και το μουσείο της Ακρόπολης. Αυτή τη στιγμή, τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, την Κωνσταντινούπολη και το Λονδίνο (Her Majesty Theatre), ενώ στη συνέχεια ακολουθεί το Παρίσι και η Νέα Υόρκη όπου και θα ολοκληρωθούν.

Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα εντός του 2023 στις κινηματογραφικές αίθουσες ενώ φημολογείται ότι θα είναι διαθέσιμο και σε γνωστή μεγάλη πλατφόρμα.

Πέραν του ντοκιμαντέρ με τη Μόνικα Μπελούτσι, το οποίο σκηνοθετεί σε συνεργασία με τον Tom Volf, ο Γιάννης Δημολίτσας ολοκλήρωσε πρόσφατα μια διεθνή διαφημιστική καμπάνια για την Mercedes συνεργαζόμενος με μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες του εξωτερικού, ενώ ταυτόχρονα δρομολογεί εντός του 2022 την παραγωγή ταινίας μεγάλου μήκους.

zarpanews.gr