Ο Bill Gates είχε προειδοποιήσει για πανδημία το 2015 – Τώρα προβλέπει δύο ακόμα απειλές (video)

Ο Bill Gates είχε προειδοποιήσει για πανδημία το 2015 – Τώρα προβλέπει δύο ακόμα απειλές (video)
aeweb

Σε δύο ακόμη απειλές που η ανθρωπότητα δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αναφέρθηκε σε ομιλία του ο Bill Gates

Ο Μπιλ Γκέιτς είχε εκφράσει τους φόβους του για το ξέσπασμα μίας πανδημίας ήδη από το 2015 μιλώντας δημόσια και καλώντας την ανθρωπότητα να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πλέον, μιλάει για δύο ακόμη απειλές.

«Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να σκοτώσει πάνω από δέκα εκατομμύρια ανθρώπους μέσα στις επόμενες δεκαετίες αυτό, είναι πολύ πιθανό να είναι, ένας μολυσματικός ιός και όχι ένας πόλεμος», είχε πει ο Γκέιτς σε Ted Talk προσθέτοντας: «όχι βαλλιστικοί πύραυλοι, αλλά μικρόβια». Το βίντεο από τη συγκεκριμένη ομιλία άρχισε να διακινείται ευρέως τον Μάρτιο του 2020 όταν η πανδημία του κορωνοϊού είχε πια ξεσπάσει.

Πριν λίγες ημέρες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Derek Muller, δημιουργό του Veritasium, ενός διάσημου – επιστημονικού περιχεομένου – καναλιού στο YouTube, ο Γκέιτς ανέφερε πως δεν αισθάνεται καθόλου όμορφα με την πρόβλεψή του. «Δεν μπορεί να υπάρχει θετικό συναίσθημα (σ.σ. λέγοντας) κάτι όπως αυτό: ‘Σας τα έλεγα’» είπε ο Γκέιτς και πρόσθεσε: «μπορούσα να είχα γίνει περισσότερο πειστικός;».

Ο Muller ρώτησε τον Γκέιτς για το πώς ήταν τόσο σίγουρος για το ενδεχόμενο μίας πανδημίας πριν από πέντε χρόνια. «Υπάρχουν αρκετοί ιοί του αναπνευστικού και από καιρό σε καιρό κάποιος εμφανίζεται. Οι αναπνευστικές ασθένειες είναι πολύ τρομακτικές καθώς εξακολουθούμε να είμαστε επιβάτες ενός αεροπλάνου ή ενός λεωφορείο παρότι έχουμε μολυνθεί», είπε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο Μπιλ Γκέιτς, κλήθηκε να μιλήσει για τις επόμενες απειλές που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα και δεν είναι προετοιμασμένη γι’ αυτές. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος έκανε λόγο για δύο απειλές: την κλιματική αλλαγή και τη βιοτρομοκρατία.

«Η πρώτη είναι η κλιματική αλλαγή. Κάθε χρόνο ο αριθμός των νεκρών θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν της πανδημίας», ανέφερε ο Γκέιτς πριν προσθέσει πως νιώθει ότι για τη δεύτερη απειλή ο κόσμος δεν θέλει να συζητάει.

Μιλώντας για τη βιοτρομοκρατία, ο Γκέιτς υποστήριξε πως πλέον ο άνθρωπος μπορεί εύκολα να δημιουργήσει έναν θανατηφόρο ιό και οι πιθανότητες να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους ιούς είναι περισσότερες, από εκείνες να αντιμετωπίσουμε επιδημίες που προκαλούνται φυσικά όπως ο COVID-19. Προσέθεσε, επίσης, ότι αν προκύψει μια καταστροφή όπως αυτή, το ανθρώπινο είδος πιθανότατα θα μετρήσει έναν αριθμό θανάτων μεγαλύτερο από της τρέχουσας πανδημίας. Και δεδομένου ότι είναι ανθρωπογενές, θα έχει την πιθανότητα να συμβαίνει κάθε χρόνο.

Με τον κόσμο να αντιμετωπίζει ήδη μια πανδημία σε εξέλιξη, θα μπορούν οι άνθρωποι να σταματήσουν την επόμενη; Σύμφωνα με τον Γκέιτς η απάντηση είναι όχι. Θα υπάρξουν περισσότερες πανδημίες, λέει ο επικεφαλής της Microsoft.

Πηγή: www.lifo.gr