Νεογέννητο βρέθηκε νεκρό στα σκουπίδια – Θέμα χρόνου η σύλληψη της μητέρας (video)

Νεογέννητο βρέθηκε νεκρό στα σκουπίδια – Θέμα χρόνου η σύλληψη της μητέρας (video)

Νέα τραγωδία σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με ένα βρέφος να εντοπίζεται νεκρό σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων και αντικειμένων, στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, στην περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, περίπου στις 8 το πρωί το βρέφος εντοπίστηκε παγωμένο και χωρίς ίχνος αίματος από υπάλληλο των κοιμητηρίων, όταν έφερνε έναν κάδο για επισκευή και αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα.

«Το μωράκι βρέθηκε γυμνό στο σημείο που βλέπετε, με τον ομφάλιο λώρο», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, αρμόδιος για θέματα κοιμητηρίων, συμπληρώνοντας ότι άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ενώ στο σημείο έφτασε και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που έχει ο αντιδήμαρχος, το παιδί είναι πιθανόν να γεννήθηκε νεκρό και να το παράτησαν στο σημείο. «Το μωρό δεν πρέπει να ήταν στην κοιλιά της μάνας πάνω από έξι μήνες», είπε ο κ. Θεοτοκάτος.

Στο μεταξύ, με δηλώσεις του στο GRTimes.gr, ο υπεύθυνος ταφών και εκταφών των κοιμητηρίων, παραδέχτηκε πως «σοκαρίστηκα με αυτό που είδα. Αμέσως κοιτάξαμε με τις εκταφές που κάνουμε μην τυχόν έχει βγει κάτι από εμάς, αλλά δεν ήταν αυτό. Η εικόνα που είδαμε δεν είναι για να την βλέπει κόσμος».

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να συλληφθεί η άπονη μητέρα που πέταξε στα σκουπίδια το νεογέννητο βρέφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έκαναν «φύλο και φτερό» τις κάμερες της περιοχής και εντόπισαν την γυναίκα που πέταξε το μωρό της σε κάδο έξω από το νεκροταφείο. Οι αρχές την αναζητούν για να τη συλλάβουν.

Στον χώρο των κοιμητηρίων μπορεί να έχει πρόσβαση ο καθένας και να κινείται στους χώρους με το όχημά του ανενόχλητος, κάτι, που σύμφωνα με τον κ. Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο, αναμένεται ν’ αλλάξει σύντομα.