Νεκρή στο πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Χανιά! Γυναίκα ξεψύχησε λίγο πριν δέσει το καράβι…

Νεκρή στο πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Χανιά! Γυναίκα ξεψύχησε λίγο πριν δέσει το καράβι…

Την τελευταία της πνοή άφησε μία γυναίκα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (4/9/2022), στο πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο, από Πειραιά για Χανιά.

Λίγο πριν από τον κατάπλου, στο λιμάνι της Σούδας, μια γυναίκα επιβάτης του πλοίου των Μινωικών Γραμμών, σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις της.

Αμέσως τέθηκε σε συναγερμό ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης του πλοίου, από τα μεγάφωνα ζητήθηκε η συνδρομή γιατρών – οι οποίοι ενδεχομένως ταξίδευαν – για να συνδράμουν, ενώ έγιναν και προσπάθειες ανάνηψης.

Κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε“, αναφέρει στο kriti360 επιβάτης του πλοίου, που ήταν μάρτυρας στο τραγικό περιστατικό που συνέβη εν πλώ.

Η άτυχη γυναίκα – ηλικίας μεταξύ 45 και 47 ετών – από την Βουλγαρία, είχε υποστεί τελικά ανακοπή καρδιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες  που έχει στην διάθεσή του το Kriti360, κατά την διάρκεια της παροχής των πρώτων βοηθειών,  ζητήθηκε να χρησιμοποιηθεί ο απινιδωτής  που διέθετε το πλοίο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη τελικά εφικτό, καθώς – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – παρουσιάστηκε, πρόβλημα με την μπαταρία της συσκευής.

Η γυναίκα, δυστυχώς άφησε την τελευταία της πνοή μια… ανάσα κυριολεκτικά πριν από το λιμάνι της Σούδας. Ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες λιμενικές αρχές, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έφθασε στο λιμάνι με γιατρό και παρέλαβε την άτυχη κοπέλα, αμέσως μετά τον κατάπλου του πλοίου, στο λιμάνι της Σούδας. Παρά την υπερπροσπάθεια  που κατέβαλαν οι διασώστες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, η άτυχη γυναίκα, είχε ήδη αφήσει την τελευταία της πνοή.