Νεαρή κρητικιά ξεκίνησε να μάθει την Κρήτη περπατώντας 800 χιλιόμετρα με τα πόδια!

Νεαρή κρητικιά ξεκίνησε να μάθει την Κρήτη περπατώντας 800 χιλιόμετρα με τα πόδια!

Νεαρή κρητικιά ξεκίνησε να μάθει την Κρήτη περπατώντας 800 χιλιόμετρα με τα πόδια!

Η Σοφία Δράκου, είναι από τα νέα παιδιά που αντικατοπτρίζουν την εικόνα της νέας γενιάς του Αγίου Νικόλαου και της πολύ-πολιτισμικής που ζούμε.

Μεγάλωσε τα πρώτα δέκα χρόνια της ζωής της στην τουριστική πόλη του Αγίου Νικόλαου επειδή ο πατέρας της Αλέξανδρος Δράκος ήταν στην πόλη ως εργαζόμενος και επιχειρηματίας στο χώρο του τουρισμού.

Ακολούθησε η ζωή στη Σουηδία και τα τελευταία χρόνια στην “πόλη των Αγγέλων” στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αναζητώντας το όνειρο της καταξίωσης στον τομέα της σύγχρονης επικοινωνίας.

Αγιονικολιώτισσα και κρητικιά νιώθει ως γνήσια πολίτης του κόσμου που έχει τρία διαβατήρια. Ελληνικό, Σουηδικό και Αμερικανικό. Αυτές τις μέρες περπατάει για να γνωρίσει όλη την Κρήτη, ακολουθώντας την ψυχή της.

Έχει διανύσει ήδη πάνω από 250 χιλιόμετρα και θα φτάσει τα 750-800 περπατώντας με ένα “γυλιό” στους ώμους, όπως τον λέγαμε παλιά εδώ στην Κρήτη. Μιλάμε από τότε που ξεκίνησε – μέσω email κυρίως – αρκετά συχνά. Περιγράφει την εμπειρία της και τις προθέσεις της που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την προβολή του τόπου.

«Μου αρέσει το περπάτημα και πάντα ήθελα να κάνω ένα ταξίδι πεζοπορίας. Αυτή η ιδέα ήρθε σε μένα περίπου πριν από 8 μήνες και έπρεπε να εργαστώ πραγματικά σκληρά για να κερδίσω χρόνο από την πολυάσχολη ζωή μου ως καλλιτέχνης στο Λος Άντζελες.

Αλλάζοντας καμπόσες φορές και κάνοντας καινούργια ζωή, ένιωθα τώρα πως έπρεπε να επιστρέψω στην Κρήτη για να ανακαλύψω την ομορφιά και να ακούσω τον εαυτό μου», μου γράφει.

Ένα ταξίδι αυτογνωσίας, προσωπικών ανακαλύψεων και εμπειριών στην Κρήτη. Μια μοναδική εμπειρία που σε λίγο θα μεταδώσει, μεσα από τη δική της ματιά.

«Άφησα τους ανθρώπους να με γνωρίσουν και να μοιραστούν τη σοφία τους, μαζί και καταγράφω πολλά και ενδιαφέροντα», γράφει στη στήλη, σημειώνοντας πως θα τερματίσει εδώ, στην πόλη που μεγάλωσε. Στον Άγιο Νικόλαο.

Στα μέσα Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου; Εξαρτάται. 800 χιλιόμετρα με τα πόδια θέλουν προσοχή και καλή αντιμετώπιση. Προς το παρόν, όλα πάνε καλά

anatolh.com

Προτάσεις για τα Χανιά