Νέα μορφή απάτης βρήκαν επιτήδειοι στην Κρήτη – Προσοχή στους πολίτες

Νέα μορφή απάτης βρήκαν επιτήδειοι στην Κρήτη – Προσοχή στους πολίτες
aeweb

Τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και με μια “ευφάνταστη” ιστορία τους ζητούν χρήματα

Νέα μορφή απάτης σε βάρος πολιτών σκαρφίστηκαν επιτήδειοι στο Ρέθυμνο, οι οποίοι καλούν ανυποψίαστους κατοίκους και επικαλούμενοι ότι τηλεφωνούν εκ μέρους του δημου για τη σύνταξη καταλόγου επαγγελματιών του Ρεθύμνου, ζητούν στοιχεία που άπτονται των προσωπικών τους δεδομένων καθώς και το ποσό των 35 ευρώ.

Οι επίδοξοι απατεώνες, που υποδύονται τους εργαζόμενους στο δήμο Ρεθύμνης, υποστηρίζουν ότι για να ολοκληρωθεί η ένταξη των επαγγελματιών στον εν λόγω κατάλογο, θα πρέπει να καταβάλλουν σε εταιρεία κούριερ που θα τους επισκεφτεί, το ποσό των 35 ευρώ.

Πολίτες που δέχτηκαν τις κλήσεις των επιτήδειων, ενημέρωσαν το Δήμο, ο οποίος με τη σειρά του εξέδωσε ανακοίνωση διευκρινίζοντας οτι δεν υπάρχει καμία δόση αλήθειας στους ισχυρισμούς των αγνώστων και προειδοποιεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί για να μην πέσουν θύματα της απάτης.

Η ανακοίνωση του δήμου έχει ως εξής:

Από συμπολίτες ενημερωθήκαμε ότι δέχθηκαν τηλεφώνημα (με αριθμό κλήσης που δεν φέρει πρόθεμα Ρεθύμνου) από άτομο που, επωνύμως, υποστήριζε ότι τους καλεί εκ μέρους του Δήμου Ρεθύμνης για τη σύνταξη καταλόγου επαγγελματιών του Ρεθύμνου, ζητώντας τους στοιχεία που άπτονται προσωπικών δεδομένων προκειμένου να ενταχθούν στον εν λόγω κατάλογο καθώς και το ποσό των 35 ευρώ το οποίο θα πρέπει να καταβάλλουν σε εταιρεία κούριερ που θα τους επισκεφθεί.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες ότι ο Δήμος Ρεθύμνης ουδεμία σχέση έχει με το θέμα και παρακαλεί τους αποδέκτες τέτοιου περιεχομένου τηλεφωνικών οχλήσεων, να είναι πολύ προσεκτικοί. Επιπλέον, ο Δήμος Ρεθύμνης έχει ήδη ενημερώσει την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου για την, χωρίς την άδειά του, επίκληση του.

flashnews.gr