Νέα μαμά πεθαίνει από κοκαΐνη στην πρώτη της έξοδο μετά τη γέννηση του μωρού της

Νέα μαμά πεθαίνει από κοκαΐνη στην πρώτη της έξοδο μετά τη γέννηση του μωρού της

Η 23χρονη πήρε πολύ μεγάλη δόση και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να την επαναφέρουν

Μια νέα μαμά δεν πρόλαβε να χαρεί το μωράκι της, καθώς πέθανε μετά από υπερβολική δόση κοκαΐνης. Το μοιραίο συνέβη κατά την πρώτη της έξοδο μετά τη γέννηση του παιδιού της.

Η 23χρονη Μπέκι Τόλαν πέθανε σε ένα σπίτι στο Lanarkshire της Σκωτίας, στις 15 Ιουλίου 2019, μετά από πάρτι στο οποίο συμμετείχαν η κουνιάδα της και δύο άνδρες που γνώρισαν σε τοπική παμπ.

Οι δύο άνδρες – ένας 40χρονος και ένας 34χρονος- κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, αφού φέρονται να παρείχαν στην Τόλαν το ναρκωτικό που την οδήγησε στον θάνατο.

Η δίκη των δύο ανδρών ξεκίνησε την Τετάρτη, με την κουνιάδα της Τόλαν, Πάμελα, να παίρνει τον λόγο στο δικαστήριο και να αφηγείται τα όσα τραγικά συνέβησαν.

«Η Μπέκι άρχισε να τρέμει», είπε η Πάμελα συγκινημένη στο δικαστήριο, σύμφωνα με τη Mirror. «Νόμιζα ότι ήταν κρύα από την αρχή. Έλεγα: “Τι της συμβαίνει;”. Φώναζα: Μπέκι, Μπέκι».

Η Πάμελα εξήγησε ότι εκείνη και η Τόλαν βγήκαν σε ένα μπαρ το βράδυ της 14ης Ιουλίου, με τη νέα μαμά να είναι ενθουσιασμένη για την πρώτη της έξοδο μετά τη γέννηση του μωρού της μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

Τα δύο κορίτσια κάθισαν σε ένα τραπέζι όταν έφτασαν δύο ποτά, τα οποία φέρεται να τις κέρασαν οι δύο κατηγορούμενοι.

Οι γυναίκες στη συνέχεια πήγαν να μιλήσουν στους δύο άνδρες και σύντομα άρχισαν να πίνουν μαζί τους. Η Πάμελα είπε στο δικαστήριο ότι η Τόλαν ρώτησε τότε τους άνδρες αν είχαν «πράγματα».

«Ήξερα ακριβώς τι εννοούσε… ρωτούσε αν είχαν κοκαΐνη», δήλωσε συντετριμμένη.

Ένας από τους άνδρες φέρεται να έφερε ένα «σακουλάκι» με το ναρκωτικό πριν η Τόλαν εξαφανιστεί στο μπάνιο για να το πάρει. Η παρέα αργότερα πήγε σε ένα σπίτι στην περιοχή, όπου εκεί η νέα μαμά φέρεται να πήρε περισσότερη κοκαΐνη.

«Η Μπέκι δεν άκουγε με τίποτα. Ό,τι κι αν της έλεγες, δεν άκουγε», δήλωσε η Πάμελα. «Της είπα: “Δεν το χρειάζεσαι… περνάς καλά”. Της είπα να σταματήσει γιατί δεν το χρειάζεται».

protothema.gr