Νέα κρούσματα τηλεφωνική απάτης σε επαγγελματίες στα Χανιά

Νέα κρούσματα τηλεφωνική απάτης σε επαγγελματίες στα Χανιά

Μέχρι τον Συνήγορο του Πολίτη είναι αποφασισμένοι να φτάσουν Χανιώτες επιχειρηματίες που με το ζόρι εγγραφήκαν σε επαγγελματικό οδηγό, μετά από τηλεφωνική κλήση.

Πώς λειτουργεί η όλη υπόθεση;

Εκπρόσωπος εταιρείας τηλεφωνεί σε σταθερό αριθμό επιχείρησης και χωρίς να ζητήσει να μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο ή νόμιμο εκπρόσωπο, προχωρά σε μια δήθεν… επιβεβαίωση στοιχείων, την οποία παρουσιάζει μάλιστα ως διαδικασία τυπική. Στη συνέχεια και μέσα σε ελάχιστες ώρες, έχοντας αποσπάσει ένα απλό «ναι» από τον τυχαίο συνομιλητή, η επιχείρηση θα παραλάβει έναν επαγγελματικό οδηγό και τον λογαριασμό που φτάνει στα 38 ευρώ.

«Τηλεφώνησαν χθες το απόγευμα, μίλησαν με νεαρή υπάλληλο της επιχείρησης η οποία, θεωρώντας πως πρόκειται για τυπική διαδικασία επιβεβαίωσης στοιχείων, όπως της είπαν, τους απάντησε καταφατικά. Αυτοί, απ’ ότι κατάλαβα επειδή ηχογραφούν τις κλήσεις, επιδιώκουν να αποσπάσουν ένα «ναι»», μας λέει Χανιώτης επιχειρηματίας που αποκαλύπτει την υπόθεση. «Σήμερα πρωί-πρωί μου έστειλαν με κούριερ έναν οδηγό, τον οποίο φυσικά αρνήθηκα να παραλάβω» συνεχίζει, εξηγώντας πως στο τηλεφώνημα δεν είχε αναφερθεί καμία χρέωση. Μάλιστα, όταν τηλεφώνησε ο ίδιος στην εταιρεία ζητώντας εξηγήσεις, αντιμετώπισε την αγένεια της εκπροσώπου, η οποία του είπε πως… ήταν υποχρεωμένος να αγοράσει τον οδηγό!

Τους αποκαλούν απατεώνες

Πάντως η τακτική της συγκεκριμένης εταιρείας και ο τρόπος που προσπαθεί να αποσπά την εγγραφή επιχειρηματιών στο μητρώο της, έχει προκαλέσει οργή σε πολλούς.

Χαρακτηριστικά δείτε εδώ το τηλεφωνικό αριθμό και την αξιολόγηση των χρηστών του διαδικτύου, η οποία αποκαλύπτει ακριβώς τις μεθόδους που χρησιμοποιεί.