Νέα καθημερινότητα για τους ανεμβολίαστους από το φθινόπωρο

Νέα καθημερινότητα για τους ανεμβολίαστους από το φθινόπωρο

Νέα καθημερινότητα για τους ανεμβολίαστους από το φθινόπωρο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των νέων μέτρων αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, που θα επικεντρώνονται -κυρίως- στους ανεμβολίαστους, στους οποίους θα τεθούν περιορισμοί, αναφορικά με την κοινωνική ζωή και κάποιες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τα μέτρα θα ανακοινωθούν κατά πάσα πιθανότητα είτε την Τρίτη 24 Αυγούστου, είτε την Πέμπτη 26 Αυγούστου, με την εφαρμογή τους να τοποθετείται στα μέσα Σεπτεμβρίου, μαζί με το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να αποκλείεται η έναρξη εφαρμογής τους λίγες ημέρες νωρίτερα.

Τόσο για τους εμβολιασμένους, όσο και τους ανεμβολίαστους, φαίνεται πως επανέρχεται η υποχρεωτική μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα διατηρηθεί το μέτρο απαγόρευσης εισόδου των ανεμβολίαστων και όσων έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, καθώς επίσης σε θέατρα και σινεμά.

Όσον αφορά στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εξετάζεται το ενδεχόμενο εισόδου και με αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

Παράλληλα, σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα αναμένεται να επιβληθεί η υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού μοριακού ή rapid test, όπως θα ισχύσει και για ανεμβολίαστους καθηγητές ΑΕΙ και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τι θα ισχύσει για τα γήπεδα
Στον μαζικό αθλητισμό, μόνο 5% θα είναι οι ανεμβολίαστοι σε αγώνες άνω των 300 ατόμων. Ουσιαστικά αφορά δρομείς οι οποίοι όμως δεν εμβολιάζονται για ιατρικούς λόγους και όχι γιατί αρνούνται. Θα πρέπει να έχουν προσκομίσει αρνητικό PCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών.


«Θα δούμε και άνοδο στη θνητότητα»

Για την εικόνα της πανδημίας μίλησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Καθηγητής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Στέλιος Λουκίδης, τονίζοντας πως πως φαινόταν εδώ και αρκετές ημέρες πως η αύξηση των νοσηλειών θα έφερνε αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ.

«Θα δούμε και άνοδο στη θνητότητα, σε επίπεδα που δεν είχαμε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό», αποκάλυψε. «Η δημόσια υγεία πρέπει να προστατευθεί δεν γίνεται αυτός που δεν θέλει να την προστατεύσει να βρίσκεται στο προσκήνιο», είπε, αναφερόμενος στα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για τους ανεμβολιάστους πελάτες στην εστίαση.

«Μπορεί τα αντικίνητρα να είναι απέναντι στις προσωπικές ελευθερίες, ωστόσο στην υγεία το υπέρτατο αγαθό είναι η προστασία της».

Τέλος, σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εξέφρασε την σύμφωνη γνώμη του για μαζικό εμβολιασμό όλων των εκπαιδευτικών.

newsit.gr