Να δουλέψουν τα μαγαζιά των Χανίων όπως κάθε Μεγάλη Παρασκευή, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος

Να δουλέψουν τα μαγαζιά των Χανίων όπως κάθε Μεγάλη Παρασκευή, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος

Να δουλέψουν τα μαγαζιά των Χανίων όπως κάθε Μεγάλη Παρασκευή, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος
explore Chania

Το αίτημα να λειτουργήσουν τα καταστήματα στις ίδιες ώρες που λειτουργούσαν τόσα χρόνια για την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής, εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γιώργος Τοπολιανάκης στην ενημερωτική εκπομπή του Super FM 89.6 και στον Περικλή Κουκλάκη.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, εξέφρασε την πρόθεση του να γίνει συνεννόηση με την Περιφέρεια και την Αστυνομία, ώστε τα εμπορικά καταστήματα που είναι ανοικτά, να δουλέψουν στις ίδιες ώρες που εργάζονται τόσα χρόνια ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής, συγκεκριμένα από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, αντίθετα με την εξαγγελία της κυβέρνησης για ωράριο από τις 13:00 έως τις 19:00.

«Μας ενδιαφέρει να εξυπηρετηθούν και οι καταναλωτές αλλά και οι επιχειρήσεις να μπορούν να δουλέψουν όσο γίνεται καλύτερα αυτές τις μέρες. Παραδοσιακά, τα προηγούμενα χρόνια τα καταστήματα άνοιγαν μετά την αποκαθήλωση στις 11 και έκλειναν νωρίς το απόγευμα πριν τις περιφορές των επιταφείων» ανέφερε ο κ. Τοπολιανάκης και δήλωσε ρητά ότι πρόθεση του Συλλόγου είναι να τηρηθεί το περυσινό ωράριο.

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης που έφερε το ολικό lockdown, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου είπε ότι για να γίνει ενίσχυση των μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων και να αναπληρωθεί ο τζίρος, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει να χρηματοδοτήσει με τη μορφή δανεισμού τις επιχειρήσεις, όπου με πολύ χαμηλά επιτόκια και για μακροχρόνια αποπληρωμή των χρημάτων θα εξασφαλιστεί η ρευστότητα στην αγορά, όπως είχε γίνε με το ΤΕΜΠΜΕ παλαιότερα.

zarpanews.gr