Χανιά: Δείτε πώς θα γίνουν οδός Χάληδων και πλατεία Μητροπόλεως (video)

Χανιά: Δείτε πώς θα γίνουν οδός Χάληδων και πλατεία Μητροπόλεως (video)

Στην ανάπλαση της οδού Χαληδων και της πλατείας Μητροπόλεως προχωρεί ο δήμος Χανίων. Το έργο προϋπολογισμού 1.4 εκατ. ευρω θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2018 και θα ολοκληρωθεί στις αρχές της άνοιξης του επόμενου έτους. Η χρηματοδότηση θα είναι από πόρους του δήμου Χανίων.

Όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, η μελέτη είχε συνταχθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και σκέψη της δημοτική αρχής ήταν η χρηματοδότηση να προέρχονταν από πόρους του ΕΣΠΑ, αλλά τελικά προτιμήθηκε η λύση των ιδίων πόρων καθώς τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά του έργου δεν ήταν τα κατάλληλα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Βάμβουκας, η οδός Χάληδων θα μονοδρομηθεί στο σύνολο της, τα πεζοδρόμια θα είναι συνεπίπεδα με το δρόμο και θα διαχωρίζονται με αστικό εξοπλισμό, ενώ θα αντικατασταθούν οι στύλοι φωτισμού. Επίσης θα περάσει δίκτυο οπτικών ινών και θα γίνει αλλαγή στο δίκτυο αποχέτευσης.

Ο δήμαρχος Χανίων επίσης είπε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα κατατεθεί η πρόταση για χρηματοδότηση του έργου της ανάπλασης της πλατείας της Σούδας, από πόρους του Πράσινου Ταμείου.

Ο προϋπολογισμός του έργου που διαθέτει όλες τις εγκρίσεις θα φθάσει το 1,2 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Βάμβουκας ανέφερε πως η ανάπλαση της πλατείας της Σούδας είχε μελετηθεί από την δημοτική αρχή του κ. Γιάννη Περάκη «και είχε γίνει επί των ημερών του αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας της Σούδας.»

Τέλος ο δήμαρχος Χανίων έκανε γνωστό πως σε λίγες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπλαση της Ακτής Παπανικολή στη Νέα Χώρα.

Δείτε εδώ ολόκληρη την τεχνική έκθεση για την οδό Χάληδων και την Πλατεία Μητροπόλεως

zarpanews.gr