Μπιλιάρδο: Τρίτος ο Χανιώτης άσσος Νίκος Κασελάκης στο πανελλήνιο τουρνουά 9BALL

Μπιλιάρδο: Τρίτος ο Χανιώτης άσσος Νίκος Κασελάκης στο πανελλήνιο τουρνουά 9BALL

Ένας Κασελάκης από τα παλιά, εμφανίστηκε στο μεγάλο τουρνουά που έγινε στην πόλη μας πριν λίγες μέρες. Αν και σπάνια αγωνίζεται πια και έχει αφήσει κατά μέρος το αγωνιστικό μπιλιάρδο, απέδειξε ότι δεν ονομάζεται τυχαία Μέγας Αλέξανδρος του ελληνικού μπιλιάρδου.

aeweb

Όπως ο Δαυίδ κατανίκησε τον γίγαντα Γολιάθ με μόνο όπλο μια σφεντόνα, έτσι ο αγαπητός από όλους τους συναθλητές του Νίκος, με την ατσάλινη ψυχική δύναμη που διαθέτει και την πελώρια θέληση του, πέτυχε έναν μικρό άθλο.

Δεν υπολόγισαν την πελώρια δύναμη ψυχής του, ούτε την μεγάλη του εμπειρία, τον υποτίμησαν και πλήρωσαν ακριβά, την υπερβολική σιγουριά τους , ακλουθώντας το άδοξο τέλος του Γολιάθ. Γελαστός και καλοσυνάτος με όλους ο Νίκος υπέταξε σπουδαία ονόματα του χώρου, με μεγαλύτερο «θύμα» του, τον Νίκο Χατούπη, τον νεαρό Χανιώτη άσσο που πρωταγωνιστεί πια στον χώρο, αποδεικνύοντας ότι : ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός , είναι αλλιώς!

Ο Χανιώτης άσσος εδώ και δεκαετίες εκπροσωπεί την πόλη μας σε πολλούς αγώνες στην Ελλάδα, και την εκπροσωπεί επάξια, όχι μόνο με την αγωνιστική του αξία, μιας και αυτή είναι αναμφισβήτητη, αλλά κυρίως λόγω του ήθους του. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Νίκος αποτελεί στολίδι πολύτιμο για την πόλη τον Χανίων. Ο αδαμάντινος χαρακτήρας του, η έμφυτη ευγένεια του, η γαλήνη του η εσωτερική, μαζί με την πάγκαλη και πανλευκη ψυχή του, υποχρεώνουν ακόμη και τους πιο κακόπιστους να αισθάνονται δέος, όχι μονάχα όταν αγωνίζονται μαζί του, αλλά κυρίως όταν συνομιλούν και κάνουν παρέα με αυτόν το υπέροχο άνθρωπο.

Ο Νίκος, έχει στα χείλη του μια φράση, ( ενδεικτική του επιπέδου του ) ενός μεγάλου φιλόσοφου , του Αριστοτέλη : «όπου άμιλλα ενταύθα και νίκη εστίν», δηλαδή όπου υπάρχει άμιλλα υπάρχει και νίκη, σηματοδοτεί ότι το δημιουργικό κάτω από ευγενή ανταγωνισμό. Διότι κατά τον Αριστοτέλη άμιλλα είναι να φτάσει κανείς τον άλλον – αυτόν που θαυμάζει, που τον έχει ως πρότυπο και να τον ξεπεράσει χωρίς να αισθάνεται φθόνο αν ο άλλος τον ξεπερνάει.

Στην πορεία του προς τα μετάλλια, ο Νίκος υπέταξε αρχικά τον Αντώνη Καλαμαριδη με 9-2, τον Χανιώτη Φώτη Καψάλη με σκορ 9-8, και πριν τον Νίκο Χατουπη, έστειλε νωρίς- νωρίς εκτός τουρνουά, τον καλύτερο αθλητή του Ηρακλείου, τον Κώστα Κουκιαδακη, που είναι ένας από τους κορυφαίους της Ελλάδος.

Το τουρνουά έγινε στην σάλα μπιλιάρδου ARAMIS, και το τουρνουά κατέκτησε ο Αριστείδης Δαμουλάκης, επικρατώντας του Νίκου Οικονομοπουλου στο τελικό . με σκορ 13- 9.

Αξίζει να μνημονευθεί η πολύ καλή απόδοση που είχε ο Χανιώτης Μίλτος Καπασάκης στο τουρνουά, και μπήκε στην τετράδα, μετά από μεγάλη αγωνιστική απόχη

ΤΥΡΤΑΙΟΣ Β’