Μπαράζ πυρκαγιών ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Μπαράζ πυρκαγιών ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Δέκα πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο χθες στα Χανιά, εξαιτίας των ισχυρών νοτίων ανέμων, προκάλεσαν έντονη ανησυχία στους κατοίκους, αλλά και αρκετά προβλήματα.

Μάχη με τις φλόγες έδιναν από προχθές στις 2 τα ξημερώματα οι πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι και χθες αργά το βράδυ.

Οπως ανέφερε ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Τάσος Κουρουπάκης, φωτιές ξέσπασαν στις περιοχές: Δρυς Καντάνου, Κουφός, Μουλαμιανά, Βουκολιές, Γλώσσα, Πλατανές, Λαρδάς, Δελιανά κ.α.
Επίσης, φωτιές εκδηλώθηκαν στο Καλαμίτσι Αλεξάνδρου στις Βρύσες Αποκορώνου, στον Ταυρωνίτη και στο Νέο Χωριό.
«Για μια ακόμη φορά παρακαλούμε τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, διότι εμείς οι ίδιοι πολλές φορές προκαλούμε την τύχη μας με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε περιστατικά πυρκαγιών τις τελευταίες ημέρες, παρά το γεγονός ότι είχαν βγει έκτακτα καιρικά δελτία για ανέμους 7 – 8 Μποφόρ», ανέφερε.

ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΑΝΟ
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, προχθές στις 2 τα ξημερώματα, πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Δρυς Καντάνου – Σελίνου. Η φωτιά, που κατασβέστηκε χθες στις 9.30 το βράδυ, έκαψε δασικές και γεωργικές εκτάσεις.
Στην περιοχή για την κατάσβεση βρέθηκαν επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισάμου με  δεκαεπτά πυροσβέστες.
Μία ακόμη φωτιά μικρότερης έκτασης εκδηλώθηκε χθες στις 8.30 περίπου το βράδυ στον Ταυρωνίτη, καίγοντας δύο στρέμματα με καλαμιές, ενώ για την κατάσβεσή της στην περιοχή έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισάμου.

ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ
Μία ακόμη πυρκαγιά ξέσπασε  χθες στις 8 το βράδυ στο Καλαμίτσι Αλεξάνδρου, κοντά στις Βρύσες Αποκορώνου, η οποία μέχρι τις 9.30 το βράδυ είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.
Η φωτιά έκαψε κυρίως χορτολιβαδική έκταση.
Στο σημείο επιχειρούσαν μέχρι αργά χθες το βράδυ τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών και ένα εθελοντικό όχημα Βρυσών Αποκορώνου.
Ωστόσο, χθες τις βραδινές ώρες, υπήρξε αναζωπύρωση της φωτιάς, που είχε εκδηλωθεί στις 12 το μεσημέρι, στον Κάστελο Αποκορώνου.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν αρχικά να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, όμως, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή τις βραδινές ώρες αναζωπύρωσαν το μέτωπο της πυρκαγιάς, κάνοντας δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. 
Στην περιοχή επιχειρούσαν τέσσερα οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό των Βρυσών, ένα όχημα από την Επισκοπή και ένα όχημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία των Χανίων. 
Μέχρι το βράδυ είχαν καεί κυρίως χορτολιβαδικές και γεωργικές εκτάσεις. 

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Φωτιά είχε ξεσπάσει στις 12.30 προχθές τα μεσάνυχτα στην περιοχή Νέο Χωριό του Δήμου Πλατανιά.
Η φωτιά, που κατέκαψε πέντε στρέμματα γεωργικών εκτάσεων, έσβησε στις 6 το πρωί.
Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Π.Υ. με τέσσερα πυροσβέστες, πυροσβεστικά του Δήμου Πλατανιά καθώς και κάτοικοι της περιοχής.