“Μολών λαβέ, Άγιε Μητροπολίτα, έλα να πάρεις την Ενορία” απαντά ο Κρητικός ιερέας youtuber στον Μητροπολίτη (video)

“Μολών λαβέ, Άγιε Μητροπολίτα, έλα να πάρεις την Ενορία” απαντά ο Κρητικός ιερέας  youtuber στον Μητροπολίτη (video)

Δεκάδες είναι τα μηνύματα συμπαράστασης μέσω facebook στον ιερέα youtuber από το Ρέθυμνο ο οποίος με χθεσινή απόφαση της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου τέθηκε σε αργία και του απαγορεύτηκε η τέλεση ιεροπραξιών (δείτε εδώ).

aeweb

Στο βίντεο που ακολουθεί ο ιερέας προκαλεί τον Μητροπολίτη Ρεθύμνου

Ο ιερέας ανήρτησε και άλλο βίντεο στο youtube αρχίζοντας με προσευχή και ανακοίνωσε ότι μαζεύονται υπογραφές στήριξης για τον διωγμό του και καλεί τον κόσμο την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην τελευταία του λειτουργία. Όπως λέει έχει εξαπολύσει η Μητρόπολη πειθαρχική ποινική δίωξη και έλαβε και εξώδικα ενώ τον είχαν «μπανάρει» και στο youtube. “Eξαγριώνει του πιστούς. Με πάνε σε Δικαστήριο με την ποινή της Καθαίρεσης και με κατηγορούν για 15 αδικήματα γιατί λέω την αλήθεια. Όλοι μαζί να πούμε στον Μητροπολίτη το Μολών Λαβέ. Έλα να την πάρεις την Ενορία Άγιε Μητροπολίτα». Επίσης αναφέρει ότι θα ασκήσει κάθε νομικό δικαίωμα για να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά για την κατηγορία που του αποδίδουν είναι ότι σκανδαλίζει τον κόσμο. Και προκαλεί λέγοντας: «Ελάτε να δούμε ποιος έχει τον περισσότερο κόσμο, εμείς ή εσείς» αναφέρει σε άλλο σημείο ο ιερέας και καταλήγει ότι εκείνος έχτισε την εκκλησία και την ξεχρέωσε κάνοντας εράνους.

Την ίδια στιγμή χρήστες στο facebook γράφουν μηνύματα στον τοίχο του προφίλ του όπως το ακόλουθο:

«Καλησπέρα σας. Πλέον και επίσημα μας διώχνουν και από την ενορία μας Ι.Ν Παναγία Ελευθερώτρια.
Θέτουν τον άξιο ομολογητή της πίστεώς μας π. Εμμανουήλ Σαρρή σε αργία, απομακρύνοντάς τον με
σχετικά “ήπιο” τρόπο, καθώς άρον άρον έτρεξαν τις διαδικασίες. Εμείς θα συνεχίσουμε να σας προσφέρουμε
διαδικτυακά την οποιαδήποτε βοήθεια σε πνευματικό επίπεδο, στην πίστη και ό,τι άλλο μπορούμε. Επιβεβαιώνονται οι γραφές και προφητείες. Η αλήθεια πολεμείται, διότι τάδε λέγει Κύριος “ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσι, ει τον λόγο μου ετήρησαν και των υμέτερων τηρήσουσι”. Χαιρόμαστε για “παν πονηρό ρήμα ενεκεν του ονόματος” του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού μας έχουν πει. Η ποινή στο κανονικό κανάλι του πατρός ήταν βεβαίως εκσεμμένη και μελετημένη κίνηση, όπως και τα μαζεμμένα “τελεσίγραφα” που έστειλαν σε 1 εβδομάδα δίχως ίχνος υποχώρησης από πλευράς του συστήματος κοσμικής εκκλησίας. Ας είναι εκείνοι με το σύστημα, πορωμένοι με τα κοσμικά. Λυπάμαι για την ψυχή τους, προσεύχομαι και εύχομαι για εκείνους έστω και την τελευταία στιγμή να μετανοήσουν. Όλα θα γίνουν σύμφωνα με τη βουλή του Κυρίου, να είναι ευλογημένο!
Κλείνοντας θυμηθείτε τα λόγια του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου: ας έχουν αυτοί τα κτήρια κι εμείς τον ένοικο!
Προτιμώ να σωθώ με τους 8 του Νώε και την οικογένεια του Λωτ παρά να πνιγώ ή να καώ με τα εκατομμύρια.
Καλή μετάνοια, φώτιση και η βοήθεια και το έλεος του Κυρίου να μας σκέπει όλους. Αμήν!»

neakriti.gr