Μήνυμα αισιοδοξίας από τα Χανιά – Δεν είναι τελείως χαμένη η τουριστική σεζόν

Μήνυμα αισιοδοξίας από τα Χανιά – Δεν είναι τελείως χαμένη η τουριστική σεζόν

Μήνυμα αισιοδοξίας από τα Χανιά – Δεν είναι τελείως χαμένη η τουριστική σεζόν

“Δεν είναι απολύτως χαμένη, σε καμία περίπτωση η φετινή τουριστική χρονιά», τόνισε το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων Μανώλης Γιαννούλης, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε η Δημοτική Αρχή Χανίων, για το θέμα της παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων και των τραπεζοκαθισμάτων.

“Είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά, μια χρονιά που θεωρώ ότι ουδείς μπορούσε να προβλέψει. Ακόμα και 1 Ιουλίου που θεωρητικά ανοίγουν τα εποχιακά ξενοδοχεία -αν και περιμένουμε να δούμε ο Πρωθυπουργός τι θα ανακοινώσει και αύριο, ίσως το πάνε λίγο νωρίτερα, θα δούμε- αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση το νούμερο 1 ζητούμενο είναι ποια θα είναι η καταναλωτική συμπεριφορά του κάθε ταξιδιώτη. Αυτό δείχνει ότι όπως και να είναι τα πράγματα, το γεγονός ότι η Ελλάδα εισπράττει μόνο ύμνους στο παγκόσμιο γίγνεσθαι για την εξαιρετική διαχείριση και για την ενίσχυση του αισθήματος πολίτη-κράτους, αυτό θα κεφαλαιοποιηθεί. Δεν ξέρω σε τι βαθμό μπορεί να κεφαλαιοποιηθεί φέτος”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι “σίγουρα θα έχουμε μια χρονιά εξαιρετικά δύσκολη, σίγουρα οι αφίξεις θα είναι περίπου το 20-25% των περσινών, στην καλύτερη περίπτωση και αντίστοιχα τα έσοδα. Κατά συνέπεια, δεν μπορούμε να προσδοκούμε πολλά πράγματα, αυτό που όμως μπορώ να πω με μεγάλη βεβαιότητα, είναι ότι όλοι γύρω από τον τουρισμό, θέλουν να ανοίξουν, θέλουν να έχουν κάποιους πελάτες έστω και με χαμηλές πληρότητες, προκειμένου να ενισχύσουν, τόσο τους δεσμούς με τους συνεργάτες τους αλλά και να δημιουργήσουν τη γέφυρα για το 2021, που προσδοκούμε ότι, εάν οι συγκυρίες φυσικά που ζούμε τώρα έχουν φύγει, ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα”. “Επομένως νομίζω ότι με τη γενικότερη κατάσταση που υπάρχει, δηλαδή, με την κυβέρνηση να παίρνει μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, την ενίσχυση των εργαζομένων, με τους Δήμους, όπως εδώ ο Δήμος Χανίων, όχι μόνο για τα ξενοδοχεία, γενικά για την τουριστική οικονομία, εμπορικά καταστήματα, rent a car, εστίαση, όλα αυτά θα βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό να ξεπεράσουμε αυτόν τον κάβο και να δούμε από εκεί και έπειτα πώς θα πορευτούμε το 2021”.

Gepostet von ΧΑΝΙΑ LIVE TV am Dienstag, 19. Mai 2020

kriti24.gr