Μίκης Θεοδωράκης – Ξεκινά σήμερα το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα – Την Πέμπτη, το τελευταίο ταξίδι στα Χανιά

Μίκης Θεοδωράκης – Ξεκινά σήμερα το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα – Την Πέμπτη, το τελευταίο ταξίδι στα Χανιά

Σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη, που θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη.

Ένα «χρέος» τιμής, που το νιώθουν έντονα όλοι οι Έλληνες, οι οποίοι επιθυμούν να πουν το τελευταίο «αντίο» στον δικό τους Μίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ και σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα.

Θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

Θα ακολουθήσει στις 3 το μεσημέρι η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια, η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό καταγωγής του πατέρα του, τον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, σε ώρα που θα προσδιοριστεί, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία του χωριού και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του Γαλατά, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Μία επιθυμία, που συζητήθηκε επί ημέρες, καθώς η κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Μαργαρίτα, είχε ζητήσει ο πατέρας της να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου βρίσκεται το εξοχικό του.

Ωστόσο, μετά από ανακοίνωση του δημάρχου Χανίων, έγινε γνωστό πως ο Μίκης Θεοδωράκης είχε κάνει μια σειρά ενέργειες για να εξασφαλίσει ότι θα ταφεί στον Γαλατά Χανίων, ακόμα και αν κάποιοι, μέσα από την οικογένειά του, διαφωνούν με αυτή του την επιθυμία.

megatv