Μιχάλης Αεράκης: Ο σασμός που έγινε πρόσφατα σε φυλακή και η επιτυχία της σειράς (video)

Μιχάλης Αεράκης: Ο σασμός που έγινε πρόσφατα σε φυλακή και η επιτυχία της σειράς (video)

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο The 2Night Show ήταν το βράδυ της Δευτέρας (22/11) ο Μιχάλης Αεράκης, ο τηλεοπτικός παπάς Μιχάλης από σειρά του Alpha «Σασμός» που τη φετινή σεζόν γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

Μίλησε για την ζωή του και την επαγγελματική του πορεία.

«Το θέμα είναι πρωτότυπο. Μέχρι σήμερα, σειρές που έχουν γίνει αναφέρονται στην βεντέτα. Ο «Σασμός» καταπιάνεται με την επόμενη μέρα. Το ερώτημα είναι ένα, ο «Σασμός» είναι καλό ή κακό πράγμα.
Εγώ έχει σχέση εδώ και πολλά χρόνια με τις φυλακές. Ως καλλιτεχνικός διευθυντής πήγαινα τις παραγωγές στις αγροτικές φυλακές. Στα Χανιά πρόσφερα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Εκεί γνώρισα πολύ κόσμο. Στις 8 Νοέμβρη πήγα εκεί και πέρασα τη δική μου μέρα. Ο κάθε άνθρωπος, ό,τι κι αν έχει κάνει, δεν έχει μόνο το δαχτυλικό αποτύπωμα στο δάχτυλο αλλά στο μυαλό. Ο κάθε ένας είναι ξεχωριστός. Δεν δικαιολογώ κανέναν, όμως σχεδόν όλοι θέλουν να εξαγνιστεί η ψυχή τους. Στην Κρήτη δεν γίνονται προμελετημένοι φόνοι τόσο πολύ. Ο «Σασμός» δεν έχει κανένα στόχο ούτε να φέρει παλιά πράγματα στην επιφάνεια. Εμάς μας ενδιαφέρει να δείξουμε την αυτοματοποίηση μιας κοινωνίας πριν, αλλά κυρίως το μετά για να σταματήσει το κακό εκεί που έγινε.

Πρόσφατα μέσα στις φυλακές έγινε «Σασμός». Η μία οικογένεια βάπτισε το παιδί της άλλης οικογένειας μέσα στη φυλακή», τόνισε και συνέχισε:

«Χάθηκε πολύς κόσμος. Εγώ προσπαθώ να μπω στο μυαλό αυτού που κάνει αυτό το πράγμα και καταλήγω στην “κακιά στιγμή”. Όλοι είμαστε εν δυνάμει υποψήφιοι για τα πάντα. Εγώ για τον εαυτό μου δεν ξέρω. Λέω ότι είμαι καλός άνθρωπος, προσεύχομαι, αλλά…».