Μία σύλληψη για τις κλοπές αβοκάντο στα Χανιά

Μία σύλληψη για τις κλοπές αβοκάντο στα Χανιά

Μία σύλληψη για τις κλοπές αβοκάντο στα Χανιά
explore Chania

Συνελήφθη μετά από καταγγελία παραγωγών άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στις κλοπές αβοκάντο σε αγροτικές περιοχές των Χανίων. Η σύλληψη έγινε σήμερα και αναμένεται ο συλληφθείς να οδηγηθεί αύριο Σάββατο στον εισαγγελέα.

Το άτομο εντοπίσθηκε να βγαίνει από περβόλι έχοντας στα χέρια του σακιά με καρπούς αβοκάντο, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε πάλι επισημανθεί στην περιοχή όπου είχαν αναφερθεί στη συνέχεια κλοπές.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αναφερθεί δεκάδες κλοπές καρπών αβοκάντο τόσο στον κάμπο των Χανίων, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανιά.

Εκπρόσωποι αγροτικών φορέων που ασχολούνται με την καλλιέργεια και εμπορία αβοκάντο στα Χανιά έχουν επισημάνει στα Χανιά πως υπάρχει ευθύνη και για τους αποδέκτες των καρπών που κλέβονται.. «Εφιστούμε την προσοχή ς στις φρουταρίες, στη λαχαναγορά, στα συσκευαστήρια να μην παίρνουν αβοκάντο από μη πιστοποιημένους παραγωγούς. Εκτός από το τιμολόγιο, όσοι πουλούν πρέπει να έχουν και δήλωση καλλιέργειας ότι όντως έχουν προϊόν δικό τους. Οφείλουμε να συνεργαστούμε όλοι για να βοηθήσουμε και ο παραγωγός και ο έμπορος και ο καταναλωτής. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι για να μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα και να είναι βιώσιμο το προϊόν αυτό. Για αυτό οπωσδήποτε πριν αγοράσουν από τον παραγωγό να του ζητάνε τη δήλωση καλλιέργειας του. Κάνουμε έκκληση να μην δέχεται κανείς προϊόντα από ανθρώπους που δεν έχουν δήλωση καλλιέργειας» είχαν σημειώσει χαρακτηριστικά.

Χανιώτικα νέα