Μια πρωτοβουλία – ελπίδα για τα αδέσποτα ζώα στα Χανιά Δες πώς μπορείς να βοηθήσεις

Μια πρωτοβουλία – ελπίδα για τα αδέσποτα ζώα στα Χανιά Δες πώς μπορείς να βοηθήσεις

Μια πρωτοβουλία – ελπίδα για τα αδέσποτα ζώα στα Χανιά  Δες πώς μπορείς να βοηθήσεις

Μια μικρή σκέψη που έγινε πράξη εξαπλώνεται στην πόλη και βοηθάει τα αδέσποτα ζώα. Μια εξαιρετική ιδέα, με σκοπό, την έστω και σταδιακή, αποπληρωμή των κτηνιάτρων της πόλης που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα αδέσποτα που περιθάλπτει ο Φιλοζωικός σύλλογος Χανίων.

Από φέτος το Σεπτέμβρη λοιπόν, δύο καλαίσθητες υφασμάτινες χιουμοριστικές τσάντες για τα ψώνια μας κυκλοφορούν στην αγορά και προ(σ)καλούν κάθε φιλόζωο να τις αποκτήσει, καθώς υπόσχονται να βοηθούν τα αδέσποτα που χρειάζονται ιατρική φροντίδα! Συγκεκριμένα, η σχεδιάστρια πίσω από τις τσάντες _godzilla design λέει: « Έτυχε να παρακολουθήσω από κοντά ένα περιστατικό από τα δεκάδες τραυματισμένα ζώα πέρυσι την Άνοιξη. Ο πυροβολημένος σκύλος από την Ανώπολη, ο διάσημος πια Μίρο, κόστισε πάνω από 1500 ευρώ!!! Καθημερινές αναισθησίες, καθαρισμοί πληγής, φάρμακα και οι κτηνίατροι να ανοίγουν Κυριακές και Μ.Σάββατο γιατί η μόλυνση δεν ξέρεις από αργίες.

Τα έξοδα αυτά δεν τα ανέλαβε ποτέ ο ιδιοκτήτης, εγκαταλείποντας στην ουσία τον, έως τότε, δεσποζόμενο Μίρο. Το ποσό αυτό και άλλα πολλά παρόμοια καλείται να καλύψει ο Φιλοζωικός Σύλλογος. Με μηδαμινά έσοδα και στήριξη από το κράτος. Μόνο πρόσφατα αξίζει να σημειωθεί ότι άρχισε να τρέχει ένα πρόγραμμα οικονομικής στήριξης από το Δήμο Χανίων μαζί με τους κτηνιάτρους της πόλης και το φιλοζωικό σύλλογο.Η αγάπη λοιπόν για τον υπέροχο σκύλο, που την έβγαλε και ζει πλέον ζωή χαρισάμενη, με κίνησε να βρώ τρόπο να αποπληρωθούν τα τόσα χρωστούμενα. Συχνά υπάρχει η εντύπωση ότι ο Φιλοζωικός οφείλει να αναλαμβάνει κάθε εγκαταλελειμμένο ζώο και να πληρώνει και για τις θεραπείες. Με τι έσοδα; Από την τσέπη τους ταΐζουν περίπου 10 σκυλιά ο καθένας στο σπίτι του, πληρώνουν φάρμακα, εμβόλια… Φιλοξενούνται σε μικρές αυλές και δεν υπάρχει καμία δομή ή πρόνοια για όλα αυτά τα ζώα. Αντίθετα, οι εγκαταλείψεις ζώων σπάνε ρεκόρ καθημερινά.»

Οι υφασμάτινες τσάντες ξεχρεώνουν όλα τα χρωστούμενα ποσά στα κτηνιατρεία της πόλης, όπου συχνά οι κτηνίατροι έχουν βάλει -εκτός από τον προσωπικό και επαγγελματικό τους χρόνο- και πολλά αναλώσιμα και φαρμακευτικά έξοδα

Είτε είσαι γατόφιλος ή σκυλόφιλος υπάρχει η ανάλογη τσάντα για σένα. Κοστίζει μόνο 5 ευρώ και πραγματικά βοηθάς στην πράξη για τη θεραπεία ενός ανυπεράσπιστου αδέσποτου. Δηλώνεις λοιπόν σκλάβος της γάτας σου ή σε πάει βόλτα ο σκύλος σου;Αισιόδοξο το ότι, όπως μαθαίνουμε, η ιδέα «δουλεύει» παραπάνω από ικανοποιητικά καθώς και τα δύο σχέδια αυτής της γουστόζικης pet shopping bag γίνονται πραγματικά ανάρπαστες! Τις βρίσκετε στο κατάστημα Kurkuta στη Δημ. Αγορά και στο The Pet shop Αποκορώνου 153. Μακάρι και άλλοι τοπικοί δημιουργοί και έμποροι να διαθέσουν κάτι στην αγορά και να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες.

zarpanews.gr