Μία Χανιώτισσα που νίκησε τον καρκίνο φωτογραφίζεται μετά από διπλή μαστεκτομή και στέλνει μήνυμα σε όλες τις γυναίκες

Μία Χανιώτισσα που νίκησε τον καρκίνο φωτογραφίζεται μετά από διπλή μαστεκτομή και στέλνει μήνυμα σε όλες τις γυναίκες

Μία Χανιώτισσα που νίκησε τον καρκίνο φωτογραφίζεται μετά από διπλή μαστεκτομή και στέλνει μήνυμα σε όλες τις γυναίκες

Μέσω μας αφίσας, δύο Χανιώτισσες αποφάσισαν να μεταδώσουν το μήνυμα της ενημέρωσης και της πρόληψης, βήματα σημαντικά για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, αυτής της νόσου η οποία αποτελεί τον συχνότερο τύπο καρκίνου στις γυναίκες του δυτικού κόσμου, αλλά δεν εξαιρεί -σε μικρότερο ποσοστό- τους άνδρες.

Με αφορμή την φωτογράφηση που έκαναν, βρέθηκαν στο στούντιο του Zarpa Radio και στην εκπομπή της Ανδρονίκης Κοκοτσάκη, η Βούλα Θαμνοπούλου και η Μαγδαληνή Βογιατζή. IMG 3903c0f5da56aae1d2f89622a8ccb00a V

Η Βούλα, μητέρα τριών παιδιών, νόσησε από καρκίνο του μαστού, έχει κάνει διπλή μαστεκτομή όμως πλέον είναι καλά και θέλει μέσω αυτής της φωτογράφησης να δώσει το μήνυμα «κάντε μαστογραφία», αφού η πρόληψη σώζει ζωές, καλώντας όλες τις γυναίκες να αγαπήσουν τον εαυτό τους, μην παρατώντας τα ποτέ, όποια και αν είναι η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Η Βούλα Θαμνοπούλου πόζαρε στο φακό της Μαγδαληνής Βογιατζή στέλνοντας ένα μήνυμα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο του μαστού.voula1

 

Μιλώντας στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, επισήμαναν ότι «η άγνοια σκοτώνει, η πρόληψη σώζει». Όπως τόνισαν, στην Ελλάδα υπάρχει ενημέρωση, όμως υπάρχει επίσης χώρος για ακόμα μεγαλύτερες εκστρατείες για την ευαισθητοποίηση του κόσμου. “Για την καταπολέμηση της νόσου απαιτούνται ολοκληρωμένα προγράμματα που να περιλαμβάνουν εκστρατείες ενημέρωσης, προγράμματα μαστογραφικού ελέγχου, συνεχιζόμενη επιμόρφωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, χρηματοδοτήσεις για έρευνες κλπ.

“Επειδή όμως εμείς νιώθουμε πως δεν είναι μόνο εθνική υπόθεση αλλά υπόθεση όλων μας, με αυτόν τον απλό και άμεσο τρόπο αφυπνίζουμε τους συμπολίτες μας στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα αισιοδοξίας! Διότι ακόμη και μετά από μία δύσκολη διαδρομή, μπορεί να ανακτηθεί η αγάπη και η αποδοχή για το σώμα μας και να απολαύσουμε τη ζωή!”

Όπως τόνισε η κα Θαμνοπούλου, η περιπέτεια της υγείας της την οδήγησε να αναθεωρήσει πολλά πράγματα στη ζωή της. Πρόκειται για τον νούμερο ένα εχθρό της γυναίκας, ειδικά αν δεν το προλάβει. Είναι ένας βίαιος και οδυνηρός ακρωτηριασμό, που όμως τις οδηγεί εν τέλει να ζουν καλύτερα και από πριν.voula2

 

¨Είναι ένα είδος ευνουχισμού, είπε από την πλευρά της η κα Βογιατζή, γιατί το στήθος αποτελεί το σύμβολο της θηλυκότητας, της μητρότητας, της σεξουαλικότητας της γυναίκας. Όταν το χάνει αυτό, η ίδια νιώθει τρομερή ανασφάλεια και δεν θέλει να αντικρίζει το είδωλό της, πόσο μάλλον να δείξει το τι της έχει συμβεί. Η Βούλα είναι μία εξαίρεση. Είναι πρωτοφανής και αξιοθαύμαστη η στάση της και ο τρόπος σκέψης της καθώς λέει, μου έχει συμβεί αυτό αλλά είμαι πάρα πολύ περήφανη που ζω, έχω μία καλή ζωή, έχω τρία παιδιά, είμαι υγιής και ευτυχισμένη που έχω ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο στη ζωή μου και δεν έχω πρόβλημα να το δείξω”

Όσον αφορά το τι έδωσε θάρρος στην Βούλα να προχωρήσει, τις στιγμές που έχανε την ελπίδα της είπε: “Πρώτα απ’ όλα είχα τις τρεις κόρες μου. Ήταν πάντα δίπολα μου και μου έλεγαν μανούλα πάμε, είσαι θαρραλέα, τους γονείς μου οι οποίοι μάλιστα έχουν χάσει πρόσφατα δύο αγόρια, η αδερφή μου και τα ανίψια μου, αυτή είναι η οικογένειά μου και φυσικά οι φίλοι μου που επίσης ήταν συνέχεια κοντά μου και μου έλεγαν, χωρίς εσένα δεν υπάρχει παρέα. Όλα αυτά τα αγαπημένα πρόσωπα με έκαναν να σκέφτομαι με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη ότι πρέπει να ζήσω και θα το κάνω όπως θέλω εγώ. Ήθελα να είμαισ τη ζωή των δικών μου ανθρώπων”

¨Μέσα από αυτή τη διαδικασία έχω αναθεωρήσει τα πάντα. Φιλίες, σχέσεις. Παλιά έβαζα πρώτα το συναίσθημα, τώρα μπαίνει πρώτα η λογική μου και λέω αυτό δεν μου κάνει, τέλος.

“Θέλω να πω ένα πράγμα σε όλες τις γυναίκες, τονίζει. Μόλις εντοπίζουν κάτι περίεργο στο στήθος τους να πηγαίνουν στον γιατρό τους, να κάνουν την μαστογραφία τους, μην το αφήνουν για αύριο. Δεν υπάρχει αύριο. Υπάρχει το τώρα. Τώρα να το κάνω. Θέλω να πω σε όλες τις γυναίκες να μην τα παρατήσουν ποτέ. Είτε έχουν κάνει μετάσταση, είτε όχι. Και να κάνουν ότι τους ευχαριστεί, να κοιτάνε πρώτα τον εαυτό τους και μετά τους άλλους. Αν είμαστε πρώτα εμείς καλά με τον εαυτό μας, θα είναι σίγουρα και οι άλλοι. IMG 00d181206883fdd063b04934390bc504 V

Τέλος, οι δύο γυναίκες ευχαρίστησαν θερμά τους χορηγούς που έδωσαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την φωτογράφιση, την αφίσα και να στηρίξουν τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων.

zarpanews.gr