Με τέσσερα βραβεία διακρίθηκε ο Δήμος Χανίων στα Best City Awards 2023

Με τέσσερα βραβεία διακρίθηκε ο Δήμος Χανίων στα Best City Awards 2023

Συνεχίζονται και φέτος οι διακρίσεις του Δήμου Χανίων για την καινοτομία και τις καλές πρακτικές σε επίπεδο αυτοδιοίκησης σε πανελλαδικό επίπεδο. Στη φετινή απονομή των «Best City Awards 2023», τα βραβεία που επιβραβεύουν τις πρωτότυπες και ευφυείς πρακτικές για τη λειτουργία των Δήμων και των Περιφερειών, ο Δήμος Χανίων διακρίθηκε με τέσσερα (4) βραβεία σε διαφορετικές κατηγορίες.

Στην τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/02/2022, στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ο Δήμος Χανίων βραβεύτηκε με συνολικά τέσσερις διακρίσεις, μία (1) χρυσή, μία (1) ασημένια και δύο (2) χάλκινες στις εξής κατηγορίες:

  • GOLD βραβείο στην κατηγορία: «Διαχείριση ηλεκτρονικού εισιτηρίου για πολιτιστικές & αθλητικές εκδηλώσεις» με το έργο: “chania-culture.gr”: Ολοκληρωμένη διαδικτυακή πληροφόρηση, κράτηση και πληρωμή εισιτηρίου για πολιτιστικές δράσεις, από την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ..
  • SILVER βραβείο στην κατηγορία: «Ψηφιοποίηση ΔΕΥΑ», με το έργο: www.deyach.gr: Ψηφιακές υπηρεσίες και ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων
  • BRONZE βραβείο στην κατηγορία: «Εικονικές περιηγήσεις μουσείων, αρχαιολογικών & ιστορικών χώρων», με το έργο: «Χρήση μέσων επαυξημένης πραγματικότητας (VR) διαδραστικής παρατήρησης, ανάλυσης και τρισδιάστατης (3D) προσομοίωσης σε εκθέσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων»
  • BRONZE βραβείο στην κατηγορία: «Ψηφιακός τοπικός τουριστικός οδηγός & Μobile εφαρμογές», με το έργο «Μία «Βαλίτσα» για τις… βαλίτσες των επισκεπτών: Η νέα δωρεάν τουριστική υπηρεσία του Δήμου Χανίων», από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Χανίων.

Για την απονομή των βραβείων, στην Αθήνα βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. & της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νεκτάριος Ψαρουδάκης, η Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, Χρυσή Χατζηδάκη, οι Αντιπρόεδροι των Δ.Σ. της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων και της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, κ. Μ. Παπαδάκης, Π. Πετσετάκης και Δ. Ανδρεαδάκης αντίστοιχα, στελέχη των υπηρεσιών και συνεργάτες.

Τα ετήσια βραβεία «Best City Awards», απονέμονται από την εταιρία Boussias Communications και φέτος, την 7η χρονιά της διοργάνωσής τους, τελούνταν υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με την Τιμητική Υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για να επιβραβεύσουν την Καινοτομία & την Ποιότητα Ζωής στις Ελληνικές Πόλεις.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων σε κάθε κατηγορία, πραγματοποιήθηκε μέσω του on-line συστήματος αξιολόγησης, από τα 39 μέλη της Κριτικής Επιτροπής και τα βραβεία προέκυψαν από τον μέσο όρο βαθμολογίας που συγκέντρωσε η κάθε υποψηφιότητα.

Στην τελετή απονομής, το «παρών» έδωσε μεταξύ άλλων και ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, που είναι και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των βραβείων.