Με επιτυχία η επέμβαση του 14χρονου Σπύρου που συγκίνησε όλη την Κρήτη (video)

Με επιτυχία η επέμβαση του 14χρονου Σπύρου που συγκίνησε όλη την Κρήτη (video)

Η δύναμη της αγάπης χάρισε την ελπίδα στον 14χρονο – Τεράστιο ευχαριστώ από την οικογένεια του παιδιού

aeweb

Ένα θαύμα έγινε αυτές τις ημέρες στην πόλη του Ηρακλείου ενόψει χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας καθόσον ο 14χρονος Σπύρος, μαθητής 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου, χειρουργήθηκε με επιτυχία σε γνωστό ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Αθήνα. Παρά την αρκετά προχωρημένη κατάσταση του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε, πλέον η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και καλή. Η μητέρα του μικρού Σπύρου μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ-ΤV υποστήριξε πως το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο γιος της ήταν σοβαρό, ενώ έσπευσε να ευχαριστήσει όλους εκείνους τους ανθρώπους που στήριξαν το γιο της.

Ειδικότερα, ο Σπύρος, μαθητής του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου, αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το πρόβλημα απαιτούσε άμεση χειρουργική επέμβαση οπίσθιας σπονδυλοδεσίας. Το ποσό που έπρεπε συγκεντρωθεί ήταν 35.000 ευρώ με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και ανθρώπους της καθημερινότητας να συγκεντρώνουν το χρηματικό ποσό.

Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη μητέρα του να τονίζει πως ο Σπύρος είναι καλά στην υγεία του και σώθηκε, παρομοιάζοντας τη συνολική κατάσταση μ΄ ένα θαύμα. Η μητέρα του μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ-ΤV είπε :«Πραγματικά, ήταν ένα θαύμα από την αρχή μέχρι το τέλος. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο για την αγάπη που μας έδειξε. Ήταν ένα θαύμα γιατί και ο ίδιος ο γιατρός δεν ήλπιζε σε μια τόσο μεγάλη επιτυχία. Ήταν προχωρημένη η κατάσταση του. Η αγάπη που έλαβε σε συνδυασμό με τις προσευχές τους κόσμου είχε ως αποτέλεσμα να πάει πολύ καλά το χειρουργείο έστω και ανέλπιστα».

Όλα πήγαν κατ’ ευχήν με τη μητέρα του, να λέει ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους Κρητικούς που συνέβαλαν οικονομικά προκειμένου ο 14χρονος να υποβληθεί άμεσα στη χειρουργική επέμβαση, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος καθώς κινδύνευε η ζωή του. Όπως είπε η μητέρα του, η κατάσταση της υγείας του ήταν τόσο κρίσιμο που δεν έπρεπε να καθυστερήσει.

«Το πρόβλημα του ήταν σκωλίαση και βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο. Για να καταλάβουμε τη σοβαρότητά του προβλήματος εάν δεν έκανε την επέμβαση μέσα στους επόμενους 4 μήνες, θα χάναμε το παιδί μας. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» είπε.

Το χειρουργείο διήρκησε 8 ώρες, με την οικογένεια του να νιώθει ανακούφιση μετά από μήνες αγωνίας και ταλαιπωρίας, ενώ συγκλονιστικά ήταν τα πρώτα λόγια του 14χρονου ο οποίος νοσηλεύεται στο ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Η μητέρα του είπε: « Μου λέει….τελειώσαμε;;; Τελειώσαμε αγόρι μου, απαντά η μητέρα του….».

Η αγάπη και η αλληλεγγύη του κόσμου άναψαν τη φλόγα της ελπίδας για την οικογένεια του 14χρονου, με τη μητέρα του Σπύρου να τονίζει πως ήταν τόσο η μεγάλη βοήθεια που έλαβε, με την ίδια να είναι συναισθηματικά φορτισμένη.

«Η συγκίνηση είναι δική μου. Και κάνω όλους τους ανθρώπους μια μεγάλη αγκαλιά και τους εύχομαι ότι καλύτερο στην οικογένεια τους και υγεία. Όχι μόνο για τη χρηματική βοήθεια που προσέφεραν αλλά και τη βοήθεια μέσα από τη σκέψη τους για το γιο μου. Η εγχείρηση πήγε πολύ καλά και ευχαριστώ όλους τους μαθητές, τους φίλους και συμμαθητές τους γιου μου. Τους φιλώ όλους» υποστήριξε.

Ανακοίνωση

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου όπου ευχαριστεί τον κάθε άνθρωπο που συμπαραστάθηκε στο μικρό μαθητή.

«Και το θαύμα των Χριστουγέννων έγινε… Ο μικρός μας ήρωας, χάρη σε όλους εσάς, χειρουργήθηκε και όλα πήγαν κατ΄ ευχήν. Η οικογένεια και όλοι εμείς σας ευχαριστούμε από καρδιάς. Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους!» τόνισε σε ανακοίνωση.

neakriti.gr