Με 135.000 ίππους βάζει πλώρη για νέο ρεκόρ ταχύτητας (pics & vid)

Με 135.000 ίππους βάζει πλώρη για νέο ρεκόρ ταχύτητας (pics & vid)
aeweb

To υπερηχητικό όχημα Βloodhound SSC έκανε στην παρθενική δοκιμή του τα 0 – 321 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 8’’, ενώ στοχεύει να πιάσει τα 1.609 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα!

Είκοσι χρόνια παραμένει ακατάρριπτο το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για οχήματα στην ξηρά, το οποίο κατέχει με 1.227,987 χλμ./ώρα από το 1997 το Thrusst SSC με οδηγό τον Αντι Γκριν. Ο ίδιος άνθρωπος θα επιδιώξει να σπάσει το στοιχειωμένο ρεκόρ στο τιμόνι του υπερηχητικού οχήματος Bloodhound SSC, που εφοδιάζεται μεταξύ άλλων με τουρμπίνες του μαχητικού αεροσκάφους Eurofighter.

Το φουτουριστικό όχημα σε σχήμα πυραύλου αποδίδει 135.000 ίππους και καταναλώνει περίπου 40 λίτρα καύσιμα ανά δευτερόλεπτο, ενώ αποστολή του είναι να ξεπεράσει η τελική του ταχύτητα τα 1.000 μίλια ανά ώρα, δηλαδή τα 1.609 χλμ./ώρα.

Ένα πρώτο δείγμα γραφής των δυνατοτήτων του έδωσε το Bloodhound SSC στο αεροδρόμιο Newquay της Κορνουάλης, όπου πραγματοποίησε το παρθενικό του τεστ ενώπιον της δημοσιότητας. Το μονοθέσιο επιτάχυνε από μηδέν έως 210 μίλια ανά ώρα (περίπου 321 χλμ./ώρα) σε λιγότερα από 8 δευτερόλεπτα και έδειξε ένα μέρος των δυνατοτήτων του. Ο οδηγός του, Αντι Γκριν, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη δοκιμή «ένα καλό ζέσταμα» και τόνισε, ότι το υπερηχητικό όχημα έχει εξελιχθεί για υψηλές ταχύτητες στην έρημο και όχι για αγώνες επιτάχυνσης.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο, ότι το Bloodhound SSC θα επιχειρήσει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στην έρημο της Καλαχάρι στη Νότια Αφρική. Μάλιστα, το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει ήδη καθυστερήσει, αφού σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια θα έπρεπε να έχει γίνει το 2016. Κάλλιο αργά όμως, παρά ποτέ.

Bloodhound : Driving the world’s fastest car in 360 video – BBC News

{gallery}/00-2017/03-oct/Bloodhound/{/gallery}
gazzeta.gr