Ο Matt Damon δυσκολεύτηκε να μάθει… αφρικάνικα!

 

Ο Matt Damon δυσκολεύτηκε να μάθει… αφρικάνικα!

Ο Matt Damon δυσκολεύτηκε να μάθει… αφρικάνικα!

Στον «Ανίκητο», την τελευταία ταινία του Clint Eastwood, ο Matt Damon υποδύθηκε τον αρχηγό της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Νότιας Αφρικής, Francois Pienaar, και κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου. Πόσο δύσκολο ήταν να μπει στο… πετσί του ρόλου;

 

 

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ταινίας, ο Damon συναντήθηκε πολλές φορές με τον Pienaar για να μελετήσει τις κινήσεις του, τις εκφράσεις του και, κυρίως, τη νοτιοαφρικανική προφορά του. «Η προφορά πήρε περίπου έξι μήνες. Πήρε πολύ για να τελειοποιηθεί. Μιλούν εντελώς διαφορετικά εκεί κάτω», εξομολογήθηκε ο 39χρονος ηθοποιός.

 

Παρά τις δυσκολίες της προφοράς, ο Damon παραδέχεται ότι ευχαριστήθηκε πάρα πολύ τη συνεργασία του με τον Pienaar: «Είναι μεγάλη ευθύνη. Ήθελα [ο Francois] να αγαπήσει την ταινία. Είναι μια τόσο απίστευτη στιγμή στην ιστορία της Ν.Αφρικής. Νομίζω ότι όλοι όσοι δούλεψαν στην ταινία το ένιωσαν. Ήταν διαφορετικά από άλλες ταινίες.»

 

Να θυμίσουμε ότι ο «Ανίκητος» περιγράφει την προσπάθεια του άρτι αποφυλακισθέντα και νεοεκλεγμένου Nelson Mandela να ενώσει το έθνος του στη μετα-απαρτχάιντ εποχή, στηριζόμενος στην απόδοση της εθνικής ομάδας ράγκμπι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στη Ν.Αφρική το 1995, κάτι για το οποίο συνεργάστηκε στενά με τον αρχηγό της ομάδας Francois Pienaar.

 

Ο «Ανίκητος» προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 28 Ιανουαρίου.

 

 

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ