Μας κοροϊδεύουν – Παράταση των περιοριστικών μέτρων σε Χανιά και Ηράκλειο

Μας κοροϊδεύουν – Παράταση των περιοριστικών μέτρων σε Χανιά και Ηράκλειο

Μας κοροϊδεύουν – Παράταση των περιοριστικών μέτρων σε Χανιά και Ηράκλειο
explore Chania

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων σε Χανιά και Ηράκλειο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Την παράταση των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξάπλωση της COVID-19 στην Ελλάδα.

Να σημειώσουμε ότι παρά την αύξηση των κρουσμάτων με αποκορύφωμα τα 460 σήμερα, τα Χανιά εξακολουθούν να μην έχουν κρούσματα για αρκετές μέρες. 

Η τελευταία εβδομάδα παρουσιάζει σταθεροποίηση στο μέσο όρο ημερήσιων κρουσμάτων, με έντονη όμως μεταβλητότητα, μείωση του αριθμού θανάτων, αλλά αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων, όπως είπε.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα κορωνοϊού ανά τον κόσμο και βλέπουμε πόσο μεταδοτικός είναι ιός. Κατά μέσο όρο, το τελευταίο διάστημα, ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι 314, με το 50%-60% να εντοπίζεται στην Αττική. Εκτεταμένη είναι επίσης η διασπορά σε νεότερες ηλικίες (μ.ο. τα 39 έτη).

Η αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών εντείνει την πίεση στο Ε.Σ.Υ., ενώ μειώνει τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, σημείωσε.

[pt_view id=”074c4b0i96″]