Μαρία Ιωαννίδου: Ο καρκίνος μέσα της…

Μαρία Ιωαννίδου: Ο καρκίνος μέσα της…

”Ο καρκίνος είναι σαν ένας δράκος που μπαίνει μέσα στον οργανισμό σου και σου τρώει τα σωθικά σε μία μάχη μέχρι θανάτου”… Η Μαρία Ιωαννίδου δίνει τη μάχη ενάντια στην επάρατη νόσο και όσο κι αν πονάει, δεν το βάζει κάτω…

Σε μία συγκλονιστική της συνέντευξη στο Glam, φωτογραφίζεται με μαντήλια στο κεφάλι και μιλάει για τον αγώνα να βγει ζωντανή από τον εφιάλτη.
”Παίρνω πολλά φάρμακα, ορισμένα από αυτά είναι πολύ τοξικά. Στην αρχή δεν πονούσα. Φέρνοντας στο μυαλό μου αγαπημένα μου πρόσωπα, που είχαν περάσει από αυτή τη διαδικασία, όπως η μητέρα μου και ο Φρέντυ και υπέφεραν πραγματικά, εγώ πίστευα ότι δεν θα περάσω το ίδιο. Ότι τουλάχιστον δεν θα έχανα τα μαλλιά μου. Μετά όμως ξεκίνησε το μαρτύριο. Από τις πιο δύσκολες στιγμές ήταν όταν μου έπεσαν τα μαλλιά, τα φρύδια, οι βλεφαρίδες.” λέει.
Ομολογεί ότι ντρέπεται. Ντρέπεται που παρουσιάζει αυτή την εικόνα στον σύντροφό της, τον Δημήτρη. ”Λυπάμαι και στενοχωριέμαι που αποκαλύφθηκα έτσι στον Δημήτρη. Η αλήθεια είναι ότι ντρέπομαι πολύ που με βλέπει έτσι. Ημουν μία γυναίκα φιλάρεσκη και κοκέτα και ξαφνικά με βλέπει καραφλή, να χάνω την αίγλη μου και αυτό μου κοστίζει. Νιώθω ανήμπορη. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι συνέχεια δυνατή.”
Οι χημειοθεραπείες την έχουν καταβάλει. ”Εχω μείνει πολλές φορές άυπνη και χωρίς φαγητό, νιώθοντας φρικτούς πόνους και ναυτία μετά από χημειοθεραπεία. Πολλές φορές επιστρέφω στο σπίτι και κάθομαι μόνη, κουλουριασμένη στον καναπέ. Αυτό για μένα είναι ένα θέαμα θλιβερό. Ξέρεις όμως τι λέω; Οσο κι αν ματώσω και πονέσω θα επιβιώσω.”
Δύναμη ψυχής; Ο λαός λέει ποτέ να μη χρειαστεί να δοκιμάσεις τις αντοχές σου… Η Μαρία Ιωαννίδου παλεύει τον… δράκο μέσα της. Και είμαστε σίγουροι ότι θα βγει νικήτρια. Της στέλνουμε την αγάπη μας.

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ