Μανούσος Μανουσάκης – «Μου πρότειναν να κάνω σειρά με έρωτα μεταξύ εμβολιασμένου και ανεμβολίαστης»

Μανούσος Μανουσάκης – «Μου πρότειναν να κάνω σειρά με έρωτα μεταξύ εμβολιασμένου και ανεμβολίαστης»

Ο Μανούσος Μανουσάκης είναι ένας από τους σκηνοθέτες που ταυτίστηκαν με τους απαγορευμένους έρωτες. Έχοντας στο ενεργητικό του μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες, ο κ. Μανουσάκης έδωσε μία αφοπλιστική συνέντευξη στην «Ελένη», όπου μίλησε για τις νέες του τηλεοπτικές δουλειές, οι οποίες έρχονται από το χώρο της νεοελληνικής λογοτεχνίας.
Ο Μανούσος Μανουσάκης μίλησε για το πως βρέθηκε να σκηνοθετεί στην τηλεόραση.

«Η ζωή το έφερε έτσι. Δεν ήταν θέμα επιλογών ήταν θέμα καταστάσεων. Ο απαγορευμένος έρωτας είναι το όχημα για να εκφράσεις και να επικοινωνήσεις μία ιδέα, να τη μοιραστείς με τον κόσμο. Μου πρότειναν να κάνω σειρά με έρωτα εμβολιασμένου με ανεμβολίαστη… Νομίζω τους έχω εξαντλήσει τους απαγορευμένους έρωτες!», είπε χιουμοριστικά.

Ο ίδιος δήλωσε πως έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς το θεωρεί ως χρέος του να πάρει θέση σε αυτό τον πόλεμο που ακούει στο όνομα «κορωνοϊός».

«Με κάθε ευκαιρία φοράω τη μάσκα, θέλω να προστατεύσω και τους άλλους, δεν θέλω να πεθάνω», δήλωσε.

Ο Μανούσος Μανουσάκης φέτος σκηνοθέτησε τρία έργα τα οποία έρχονται από το χώρο της λογοτεχνίας. Πρόκειται για τον «Βαρδιάνο στα Σπόρκα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το «Ποιος ήταν ο φονεύς του αδελφού μου» του Γεώργιου Βιζυηνού και τις «Κρίσιμες Στιγμές» της Γαλατείας Καζαντζάκη.

«Είναι μία εποχή που αισθάνομαι έντονη την ανάγκη να ανακαλύψουμε τους θησαυρούς της Ελλάδας», είπε.

Μάλιστα, απόρησε που δεν υπάρχει ελληνική σειρά στο Netflix. Αν του δινόταν η ευκαιρία θα πρότεινε έργο που να έχει ως θέμα τον μύθο των Ατρειδών.

Τεράστιες τηλεοπτικές επιτυχίες έχουν την υπογραφή του Μανούσου Μανουσάκη, όπως οι «Ψίθυροι Καρδιάς». Ωστόσο για τον σκηνοθέτη η σειρά που τον κάνει περήφανο είναι πάντα η επόμενη.

megatv