Φάρμακο για τον αλκοολισμό «θεραπεύει» και τον τζόγο

Φάρμακο για τον αλκοολισμό «θεραπεύει» και τον τζόγο

ΛΟΝΔΙΝΟ Oμάδα γερμανών και ελβετών γιατρών αναφέρει ότι ένα φάρμακο που χορηγείται σε αλκοολικούς είναι πιθανό να βοηθά στην καταπολέμηση του εθισμού στον τζόγο.

 Η είδηση, αν και εντυπωσιακή, είναι πολύ πρόωρο να εκτιμηθεί σωστά, επειδή οι γιατροί αναφέρονται σε μία μόνο περίπτωση ενός ατόμου εθισμένου στο αλκοόλ και στον τζόγο. Μετά τη λήψη του Αntabuse (χρησιμοποιείται πολλά χρόνια στην αντιμετώπιση του αλκοολισμού) το άτομο αυτό έχασε κάθε ενδιαφέρον για τον τζόγο και δεν έπαιξε κανένα τυχερό παιχνίδι για έναν ολόκληρο χρόνο.

Το φάρμακο αντιμετωπίζει το πρόβλημα του αλκοολισμού παρεμβαίνοντας στον τρόπο με τον οποίο το ανθρώπινο σώμα μεταβολίζει το αλκοόλ. Ειδικοί του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης εκτιμούν ότι το φάρμακο, εκτός από αυτό, μεταβάλλει και τη χημική ισορροπία του εγκεφάλου με τέτοιον τρόπο ώστε να διακόπτει την έλξη που νιώθει ένα άτομο για τον τζόγο.

Οπως διεπίστωσαν, το φάρμακο αυξάνει τα επίπεδα της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, τα χαμηλά επίπεδα της οποίας συνδέονται με την ανάπτυξη εθιστικών συμπεριφορών και ειδικά με τον τζόγο.

 

ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ