«Εξυπνο» βραχιόλι μετρά το στρες

«Εξυπνο» βραχιόλι μετρά το στρες

«Εξυπνο» βραχιόλι μετρά το στρες

Ονομάζεται Rationalizer και πρόκειται για ένα βραχιόλι που μετρά τα επίπεδα του στρες του χρήστη του. Δημιουργία του ολλανδικού κολοσσού Ρhilips και της επίσης ολλανδικής τράπεζας ΑΒΝ Αmro, το πρωτότυπο βραχιόλι αποτελεί έναν «καθρέφτη συναισθημάτων» και είναι ειδικά κατασκευασμένο για χρηματιστές και επενδυτές.

Στόχος της συσκευής είναι να δείχνει στον χρήστη πότε η στιγμή για την αγοραπωλησία μετοχών είναι κατάλληλη και πότε όχι, προκειμένου να προστατεύεται από παρορμητικές κινήσεις λόγω αυξημένου στρες.

Τo Rationalizer συνοδεύεται από ένα μπολ, στο οποίο «αντανακλάται» η ψυχολογική κατάσταση του χρήστη. Οταν τα συναισθήματά του αρχίζουν να εντείνονται τότε το «ψηφιακό» μπολ λάμπει σε κίτρινο χρώμα, ενώ όσο αυξάνονται τα επίπεδα του στρες το χρώμα του μεταβάλλεται σε πορτοκαλί και κόκκινο.

Η τεχνολογία πίσω από το βραχιόλι-«ψυχολόγο» δεν είναι άλλη από έναν υπερευαίσθητο αισθητήρα ο οποίος ουσιαστικά μετρά τον τρόπο εφίδρωσης του χρήστη, υποδηλώνοντας έτσι μια διαφορετική ψυχολογική κατάσταση κάθε φορά.

Σύμφωνα με τη Ρhilips, συχνά οι επενδυτές τείνουν να χάνουν τον έλεγχο των πράξεών τους. «Η συμπεριφορά τους επηρεάζεται από συναισθήματα, όπως π.χ. τον φόβο ή την απληστία, τα οποία πολλές φορές «θολώνουν» την αντικειμενική τους αντίληψη» αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι δύο εταιρείες υπογραμμίζουν, παρ΄ όλα αυτά, ότι το πρωτοποριακό Rationalizer δεν θα κυκλοφορήσει εγκαίρως για τις ημέρες των εορτών.

 

 

ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάσετε περισσότερα νέα… Ειδήσεις Χανιά, Ειδήσεις Κρήτη, Επικαιρότητα, life style κ.α.

Προτάσεις για τα Χανιά