«Λουκέτο» στο Λούνα παρκ αηδονάκια – Λειτουργούσε για χρόνια χωρίς άδεια – Τι αναφέρει η εταιρία (φωτο)

«Λουκέτο» στο Λούνα παρκ αηδονάκια – Λειτουργούσε για χρόνια χωρίς άδεια – Τι αναφέρει η εταιρία (φωτο)

«Λουκέτο» έβαλε στο Λούνα παρκ αηδονάκια στο Μαρούσι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, καθώς όπως προέκυψε από έρευνα που ξεκίνησε έπειτα από σχετική καταγγελία, η επιχείρηση διαπιστώθηκε πως λειτουργούσε με άδεια που της χορηγηθεί το 2006 και είχε λήξει.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών διαπιστώθηκε ότι μετά τη λήξη ισχύος της τότε άδειας λειτουργίας της το 2001, αυτή δεν μπορούσε να ανανεωθεί πόσο μάλλον να της χορηγηθεί νέα, καθώς υπάρχουν κατοικίες σε απόσταση μικρότερη των 150 μ. Η εν λόγω επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια, από το 2001 έως το 2006, εν μέσω προστριβών με τους περιοίκους, καταγγελιών και δικαστικών διενέξεων.

Να σημειώσουμε αρχικά αναφέραμε ότι πρόκείται για το allou fun park, αλλά κατόπιν σχετικής έρευνας το συγκεκριμένο θεματικό πάρκο λειτουργεί κανονικά και νόμιμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΑΔ

Θέμα: Σφράγιση επιχείρησης Λούνα Παρκ

«Η ΕΑΔ εξέδωσε αυτεπάγγελτα Εντολή Ελέγχου της νομιμότητας αδειοδότησης και λειτουργίας δραστηριότητας Λούνα Παρκ, όταν κατά τη διάρκεια προκαταρκτικής διερεύνησης καταγγελίας που αφορούσε στο Λούνα Παρκ, διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί βάσει άδειας λειτουργίας που είχε χορηγηθεί το 2006, η χρονική ισχύς της οποίας έχει λήξει.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του ελέγχου, η ύπαρξη νόμιμων κατοικιών σε αποστάσεις μικρότερες των 150 μ. (εφαπτόμενες στο Λούνα Παρκ και σε απόσταση έως 14 μ.) και λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά τα οριζόμενα στην υπ’ αρ. 7034/1298/2000 ΚΥΑ, η ελάχιστη απόσταση λειτουργίας δραστηριότητας Λούνα Παρκ από την πλησιέστερη νόμιμη κατοικία (πρώτη και δευτερεύουσα) δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 150 μ., καθιστά σαφές πως μετά τη λήξη ισχύος της τότε άδειας λειτουργίας της το 2001, αυτή δεν μπορούσε να ανανεωθεί, πολλώ δε μάλλον να της χορηγηθεί νέα.

Η επιχείρηση Λούνα Παρκ, επί μία περίπου πενταετία, από το 2001 έως το 2006 λειτούργησε άνευ νόμιμης άδειας λειτουργίας εν μέσω προστριβών με τους περιοίκους, καταγγελιών, διοικητικών κωλυσιεργιών και δικαστικών διενέξεων. Επιπλέον δε, το 2002, το ΣτΕ είχε κρίνει και απορρίψει την αναστολή εκτέλεσης της διακοπής λειτουργίας της, και η σφράγισή της ζητήθηκε, μεταξύ άλλων, από το τότε Γραφείο Υπουργού του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, το πρώην Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. και τη Νομαρχία Αθηνών-Πειραιώς. Καίτοι των προαναφερόμενων, το 2006 ο Δήμος προχώρησε μη νόμιμα στη χορήγηση της ελεγχόμενης άδειας λειτουργίας.

Στις 20-07-2011, αρμόδιο αστυνομικό όργανο διαπίστωσε ότι το Λούνα Παρκ λειτουργούσε άνευ αδείας αρμόδιας Αρχής καθώς η ισχύς της άδειας του 2006 είχε λήξει. Έκτοτε και έως τον Απρίλιο του 2022, για 11 χρόνια, η επιχείρηση λειτουργούσε βάσει απόφασης αναστολής εκτέλεσης της απόφασης σφράγισης της, παρά τις λοιπές παραβάσεις των όρων της άδειας που είχαν διαπιστωθεί από Υπηρεσίες του Δήμου και άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Από την δημοσίευση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, τον Απρίλιο του 2022 και ως την αυτεπάγγελτη έναρξη του ελέγχου της ΕΑΔ, το Λούνα Παρκ λειτουργούσε μη νόμιμα, καθώς πρώτον δε διέθετε άδεια λειτουργίας εν ισχύ και δεύτερον λειτουργούσε έως τότε βάσει της προμνησθείσας απόφασης αναστολής εκτέλεσης της σφράγισής του η οποία ίσχυε έως την έκδοση της απόφασης του Εφετείου.

Η ανακοίνωση του Λούνα παρκ που έκλεισε 

Αγαπητοί μας φίλοι και φίλες, με μεγάλη μας λύπη σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 16/5 το Luna Park Αηδονάκια στο Μαρούσι θα παραμείνει προσωρινά κλειστό.

Μετά από 60 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, το εμβληματικό πάρκο στο Μαρούσι, το οποίο έγινε συνώνυμο της διασκέδασης και της παιδικής ανεμελιάς για ολόκληρες γενιές Αθηναίων, αναγκάζεται να αναστείλει την λειτουργία του καθώς έπεσε «θύμα» του δαιδαλώδους γραφειοκρατικού συστήματος και μιας παλαιάς (20 ετους) υπουργικής απόφασης που σχετίζεται με την χωροθέτηση του πάρκου σε σχέση με την οικιστική ζώνη της περιοχής.

Όμως, η χαρά και το γέλιο των παιδιών δεν σταματούν, απλά μεταφέρονται προσωρινά στα υπόλοιπα πάρκα μας και συγκεκριμένα στο Luna Park Αηδονάκια στο Escape Center στο Ίλιον και τους παιδότοπους Αηδονάκια Playtown στο The Mall Athens και το Λιμάνι του Πειραιά στην ακτή Ηετίωνος αντίστοιχα, με την υπόσχεση ότι σύντομα θα επιστρέψουν και πάλι στα Βόρεια Προάστια,

Οι κάτοχοι κουπονιών από deal sites να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2106198274 για τους τρόπους εξαργύρωσης των κουπονιών τους, με μια μεγάλη συγγνώμη από όλους μας για την ταλαιπωρία που τους προκαλείται.