Η δυνατή μουσική υποδηλώνει τάση για αλκοόλ, ναρκωτικά και σεξ χωρίς προφυλάξεις

Η δυνατή μουσική υποδηλώνει τάση για αλκοόλ, ναρκωτικά και σεξ χωρίς προφυλάξεις

Η δυνατή μουσική υποδηλώνει τάση για αλκοόλ, ναρκωτικά και σεξ χωρίς προφυλάξεις

Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει το κλασικό “χαμήλωσε τη μουσική” από τους γονείς σας; Όπως αποδεικνύεται, πέρα από τη φασαρία είχαν και άλλους λόγους για να σας το ζητούν, αφού σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, τα παιδιά που ακούν δυνατή μουσική για πολλές ώρες είναι περισσότερο επιρρεπή στην κατανάλωση αλκοόλ, τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και το σεξ χωρίς προφυλάξεις.

Ολλανδοί ερευνητές εξέτασαν την επίδραση των μουσικών συνηθειών στη συμπεριφορά των νέων ανθρώπων. Συγκεκριμένα, ρώτησαν δείγμα 944 μαθητών και σπουδαστών ηλικίας 15-25 πόσο δυνατά ακούν μουσική, πόση ώρα τη μέρα και πόσο συχνά πηγαίνουν σε clubs και συναυλίες.

 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι συνήθιζαν να ακούν μουσική για περισσότερο από μια ώρα τη μέρα σε ένταση μεγαλύτερη των 89 decibel (αντίστοιχη με αυτή ενός χλοοκοπτικού μηχανήματος), ήταν πιθανότερο να επιδείξουν επικίνδυνες συμπεριφορές.

 

Συγκεκριμένα, αυτοί που συνήθιζαν να πηγαίνουν σε clubs και συναυλίες ήταν έξι φορές περισσότερο επιρρεπείς στην κατανάλωση αλκοόλ και το σεξ χωρίς προφυλάξεις. Από την άλλη πλευρά, όσοι άκουγαν δυνατή μουσική στο Mp3 τους είχαν τις διπλάσιες πιθανότητες να κάνουν χρήση μαριχουάνας  ή άλλων ουσιών.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι απατείται περαιτέρω έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν πράγματι η δυνατή μουσική οδηγεί σε επικίνδυνες συμπεριφορές και να εντοπιστούν άλλοι παράγοντες που ενδέχεται να παίζουν κάποιο ρόλο.

techgear.gr