Λιγότερα τριγλυκερίδια, πιο δυνατή καρδιά

Λιγότερα τριγλυκερίδια, πιο δυνατή καρδιά

Η κακή διατροφή, με πρόχειρο και γρήγορο φαγητό, είναι πλέον ρουτίνα για τους περισσότερους. Ωστόσο, οι παρενέργειες της συγκεκριμένης κακής συνήθειας δεν αργούν να εμφανιστούν. Μία από αυτές είναι τα αυξημένα τριγλυκερίδια που διαπιστώνονται στις εξετάσεις αίματος.

Τα τριγλυκερίδια είναι μια μορφή λίπους που βρίσκεται στο φαγητό και φυσικά σωρεύονται στον οργανισμό, στο σώμα και το αίμα ακόμα και αν είναι κάποιος αδύνατος.



Λιπαρές τροφές, ζάχαρη και αλκοόλ είναι οι κατεξοχήν πηγές προέλευσης των τριγλυκεριδίων που φυσικά απειλούν την υγεία μας.

Εάν λοιπόν δείτε αυξημένα τριγλυκερίδια στις εξετάσεις σας ή ακόμη καλύτερα αν θέλετε να δράσετε προληπτικά δεν έχετε παρά να κάνετε τα εξής απλά βήματα:

– Περιορίστε την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

– Μειώστε τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, όπως γλυκά, μη φυσικούς χυμούς και γενικότερα τα σνακ που περιέχουν πολλή ζάχαρη.

– Καταναλώνετε φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής αλέσεως.

– Προσπαθήστε να αποφεύγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα κορεσμένου λίπους.

– Βάλτε στη διατροφή σας τροφές, είναι πλούσιες σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ελαιόλαδο, λιπαρά ψάρια κ.τ.λ.).

– Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βελτιώσουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων. Τα ψάρια αποτελούν καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα ένα από τα παρακάτω: σολομό, τόνο, σαρδέλες, πέστροφα.

– Προσπαθήστε να ασκείστε για τουλάχιστον 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Μπορεί με μία ανάγνωση να σας φαίνεται βουνό, στην πράξη όμως είναι σημαντικά πιο εύκολο και απλό, γρήγορα γίνεται συνήθεια και το αποτέλεσμα θα σας ανεβάσει και σωματικά και ψυχικά.

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ