Λιάτσος: Γιατί έφυγα από το Star

Λιάτσος: Γιατί έφυγα από το Star

Πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν για το ξαφνικό ‘διαζύγιο’ του Αιμίλιου Λιάτσου με το Star, έπειτα από οκτώ χρόνια που βρισκόταν στη θέση του κεντρικού παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων του καναλιού. Ο δημοσιογράφος ξεκαθάρισε στο περιοδικό People τους λόγους που τον οδήγησαν στο να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει…

“Θα σου μιλήσω με απόλυτη ειλικρίνεια: εγώ έχω και μια παράλληλη δραστηριότητα, την εφημερίδα μου Παρασκευή+13, η οποία φέτος μπαίνει στον όγδοο χρόνο έκδοσής της και αυτό είναι τεράστια επιτυχία για τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε”, σημείωσε ο Λιάτσος και πρόσθεσε: 

“Ωστόσο, δεν σου κρύβω ότι τα τελευταία δύο τρία χρόνια είχα τεράστιο συνειδησιακό πρόβλημα με τις δύο ιδιότητές μου. Δηλαδή, ήμουν το πρόσωπο που εκφωνούσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ενός σταθμού –και αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να ήμουν πολύ προσεκτικός στο δημόσιο βίο μου, να μην προκαλώ με τις δηλώσεις μου, γιατί εκφράζω ένα ολόκληρο κανάλι– και, από την άλλη, έπρεπε να υπηρετήσω άψογα το ρόλο μου στην εφημερίδα”.

“Λαμβάνοντας, λοιπόν, όλα αυτά υπόψη, αλλά και το ότι οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν και το κλίμα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για την Ελλάδα, είχα αποφασίσει μέσα μου και το συζήτησα με τα στελέχη του καναλιού πως φέτος θα ήταν η τελευταία μου χρονιά στο κεντρικό δελτίο του Star – παρόλο που είχα συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2012”, συνέχισε ο ίδιος.

Στην ερώτηση αν εκείνος πρότεινε τη λήξη της συνεργασίας, αποκάλυψε: “Ναι, εγώ. Έχοντας κατασταλάξει πια ότι τα επόμενα χρόνια θα ασχοληθώ σοβαρά με τη δική μου εταιρία και επειδή το συμβόλαιό μου έληγε σε ενάμιση χρόνο, αποφάσισα να προτείνω ο ίδιος να διακόψουμε τη συνεργασία μας”.

Ωστόσο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ξανασυνεργαστεί με το σταθμό στο μέλλον.

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ