Κλέβουν από πετρέλαιο μέχρι πατάτες στο Οροπέδιο Λασιθίου

Κλέβουν από πετρέλαιο μέχρι πατάτες στο Οροπέδιο Λασιθίου

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει στους κατοίκους της ενδοχώρας της Κρήτης τα περιστατικά κλοπών που συμβαίνουν με ολοένα και αυξανόμενους ρυθμούς.

Δύο ακόμη περιστατικά που συνέβησαν πρόσφατα στο Λασίθι και τώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας,, προβληματίζουν και ανησυχούν τους κατοίκους. 

Στο ένα περιστατικό άγνωστοι, πήγαν με βυτιοφόρο (!!!) στο Γυμνάσιο Τζερμιάδου , το οποίο βρίσκεται εκτός του χωριού, σε σχετικά ερημική τοποθεσία και έκλεψαν όλο το πετρέλαιο το οποίο υπήρχε στην δεξαμενή, για να καλύψει τις ανάγκες του σχολείου για την θέρμανση των μαθητών.

Συνολικά υπολογίζεται πως εκλάπησαν πέντε τόνοι πετρελαίου, ενώ προβληματισμό προκαλεί το θράσος των κλεφτών, οι οποίοι προφανώς χρειάστηκαν αρκετή ώρα για να «μεταγγίσουν» το πετρέλαιο.

Στο μεταξύ, χωρίς εισόδημα άφησαν άγνωστοι κλέφτες και μια ηλικιωμένη αγρότισσα στον Άγιο Γεώργιο του Οροπεδίου Λασιθίου, καθώς πήγαν – με φορτηγό αυτοκίνητο – στην αποθήκη και της πήραν περίπου 15 τόνους πατάτας.

Την ίδια ώρα σε ολόκληρη την Κρήτη στο στόχαστρο των κλεφτών έχει βρεθεί οτιδήποτε είναι μεταλλικό και ειδικά εάν περιέχει και χαλκό αντιμετωπίζεται σαν «χρυσάφι».

Από σχάρες σε αποχετεύσεις ομβρίων στους δρόμους, μέχρι καλώδια αλλά και υδρόμετρα, εξαφανίζονται μέσα σε μιαν νύχτα, με τους αστυνομικούς να τρέχουν από μάντρα σιδερικών σε μάντρα σιδερικών αναζητώντας τα…κλοπιμαία και τους κλέφτες.

fashnews.gr