Λάκης Γαβαλάς: Πως έφτασε στην πτώχευση

Λάκης Γαβαλάς: Πως έφτασε στην πτώχευση

Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε όταν η εταιρεία του μπήκε στο άρθρο 99 περί πτώχευσης, τα χρήματα που χρωστά στην εφορία και για το αν έχει περιουσία, μίλησε ο Λάκης Γαβαλάς σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως θέλει να πιάσει πάτο για να του γίνει το πάθημα, μάθημα.

Ο διάσημος σχεδιαστής εξήγησε στο περιοδικό Down Town πως η εταιρεία του, που το 2009 έκανε τζίρο 75 εκατομμύρια ευρώ, έφθασε στο σημείο να πτωχεύσει.”Συμβαίνει παντού. Ούτε κι εγώ το περίμενα. Γι’αυτό ακριβώς και είχα αποκτήσει αξιοπιστία στις συναλλαγές μου στην Ελλάδα. Αναφορικά με το λούσο όμως θέλω να πω πως δεν υφίσταται. Εγώ γελοιοποιώ τα πράγματα. Ακόμη και το λούσο. Και αυτό το έχει καταλάβει ο κόσμος. Το να έχω δηλαδή ένα αγγλικό αυτοκίνητο, (γιατί συνεργαζόμουν με πέντε αγγλικές εταιρείες και ήθελα όταν έρχονταν εδώ οι εκπρόσωποί τους να τους μεταφέρω με ένα αγγλικό αυτοκίνητο), ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω. Έτσι όμως έμαθα και τον κόσμο να ντύνεται με αγγλικά ρούχα. Δεν πρέπει να μου ρίχνουν μομφή για το lifestyle μου, για μένα αυτό ήταν νορμάλ. Εξάλλου δεν είμαι ο άνθρωπος που πηγαίνει στα μπουζούκια και ξοδεύει εκατομμύρια σε λουλούδια, δεν έχω παίξει ποτέ στην ζωή μου τυχερά παιχνίδια, δεν σκέφτηκα ποτέ να ξοδέψω τα χρήματά μου σε βαρβιτουρικά και ουσίες που στοιχίζουν”.

Για τους πελάτες που είχε και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο να τους πληρώσει, ο Λάκης Γαβαλάς είπε: “Εγώ ήθελα να είμαι κοντά στον πελάτη. Και σε κάποιους από αυτούς που τους δημιούργησα πρόβλημα τους ζητώ συγνώμη και είμαι σίγουρος ότι επανορθώνω σιγά σιγά, μέχρι να μηδενίσω το πρόβλημά τους” και πρόσθεσε: “Η εφορία έχει όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία στα χέρια της. Εγώ δεν κράτησα τίποτα για ‘μένα. Ό,τι έχω βγάλει το έχω βάλει ενέχυρο για την εταιρεία!”

Ακόμη, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Θέλω κι εγώ να φτωχύνω ως άνθρωπος. Για να μου γίνει το πάθημα μάθημα, να μην έχω ξανά αυτή την υπεραισιοδοξία στη ζωή μου. Θέλω να πιάσω πάτο. Εντελώς”.

Το σπίτι του στην Μύκονο, δεν είναι το μόνο πράγμα που πουλάει αυτή την στιγμή: “Πουλάω κάποια καταστήματα, έχω ακόμη κάποια εμπορεύματα, διατηρώ δραστηριότητα. Έχω αυτή τη στιγμή 17 καταστήματα και υπάρχουν και οίκοι που θέλουν να δουλέψουν μαζί μας σε ένα Plan B”, σημειώνει ο σχεδιαστής.

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ