Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο αεροδρόμιο Χανίων λόγω των έργων επέκτασης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο αεροδρόμιο Χανίων  λόγω των έργων επέκτασης

Σοβαρές κυκλοφοριακές αλλαγές, που προκαλούν μεγάλες μεταβολές στον τρόπο κίνησης και στάθμευσης των οχημάτων στον χώρο του αερολιμένα Χανίων, συντελούνται με το ξεκίνημα των εργασιών επέκτασης του αεροσταθμού.

Ηδη το έργο έχει ξεκινήσει και χθες ο αερολιμενάρχης και ο διοικητής του Α.Τ. του αεροδρομίου ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των τουριστικών Φορέων (Σύλλογος Ξενοδόχων, Σύλλογοι Τουριστικών Γραφείων και Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων κ.ά.) για τις επερχόμενες αλλαγές.

«Καλούμε τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου να είναι προσεκτικοί. Θα λειτουργούν τρία εργοτάξια, ενώ ταυτόχρονα το αεροδρόμιό μας θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του», ανέφερε ο αερολιμενάρχης κ. Σταύρος Καστρινάκης.

Το έργο προβλέπει υπερδιπλασιασμό του σημερινού κτηρίου από 13.500 τ.μ. σε 31.000, κατασκευή νέου πύργου ελέγχου, αμαξοστασίου και χώρου αποκομιδής απορριμμάτων. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει 30 μήνες εργασιών και παράδοση του έργου στις 16/12/2015.

«Μαζί με τους μηχανικούς της εταιρείας και με τη μέριμνα του κ. αερολιμενάρχη κάναμε κάποιες παρεμβάσεις για να μπορέσουν να συνυπάρξουν τα έργα με την απρόσκοπτη κυκλοφορία των επιβατών. Θα παρακαλούσα τους συμπολίτες μας να δώσουν μεγάλη προσοχή στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την κίνηση και την παραμονή τους στον αερολιμένα. Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα για ελεύθερο χώρο στάθμευσης. Θα το θέλαμε και εμείς περισσότερο. Οποιος θέλει να ταξιδέψει ή να παραλάβει κάποιον θα συναντήσει μια διαφορετική πραγματικότητα», ανέφερε ο κ. Γιάννης Θεοδωρογλάκης, διοικητής του Α.Τ. του αεροδρομίου.

ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις στην κίνηση των οχημάτων στον χώρο του αερολιμένα, όπως τις περιέγραψαν οι κ. Καστρινάκης και Θεοδωρογλάκης, είναι οι εξής:

  • Θα περιοριστεί το πλάτος των δρόμων προς και από τον αεροσταθμό (μέσα στη ζώνη του αεροδρομίου) καθώς θα μειωθεί στο μισό το οδόστρωμα που θα παραχωρείται για τους επισκέπτες – επιβάτες και το άλλο μισό για την κίνηση των οχημάτων της εταιρείας που κατασκευάζει το έργο.
  • Στην είσοδο του αερολιμένα θα κατασκευαστεί κυκλοφοριακός κόμβος.
  •  Σε κανέναν χώρο δεν επιτρέπεται η ελεύθερη στάθμευση πλην στον χώρο τον γνωστό μπροστά στο κτήριο του αεροσταθμού όπου μπορεί κάποιος να αποβιβάσει ή να επιβιβάσει άτομα.
  • Σε καμία περίπτωση δεν σταματάμε το αυτοκίνητο και μπαίνουμε στον χώρο του αεροσταθμού για να πιούμε καφέ ή να αναμείνουμε κάποιον δικό μας άνθρωπο.
  • Εχουν διαμορφωθεί θέσεις για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες.
  • Οι πινακίδες Ρ40 απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης θα είναι σε όλους τους χώρους πλην τον χώρο μπροστά στον αεροσταθμό.
  • Θα συνεχίσει τη λειτουργία του το έμμισθο πάρκινγκ, αλλά και η κυκλοφοριακή σύνδεση του αεροδρομίου με την πόλη μέσω ΚΤΕΛ.
  • Θα δημιουργηθεί νέος χώρος για τη στάθμευση των λεωφορείων στα ανατολικά του σημερινού χώρου.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν συμμορφωθεί με τις κυκλοφοριακές σημάνσεις τα πρόστιμα είναι τσουχτερά. Οπως τόνισε ο κ. Θεοδωρογλάκης, η Αστυνομία δεν θέλει να επιβάλει πρόστιμα, ωστόσο, θα εφαρμόσει τη νομοθεσία.

Ειδικά για την πινακίδα Ρ40 που αφορά τη στάθμευση το πρόστιμο είναι 80 ευρώ, αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας, της άδειας οδήγησης του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος για 20 ημέρες.

haniotika-nea.gr