Κύκλωμα κλέβει κυνηγόσκυλα και τα μοσχοπουλάει

Κύκλωμα κλέβει κυνηγόσκυλα και τα μοσχοπουλάει

Ακριβά κουτάβια από συγκεκριμένες ράτσες, ειδικοί εκπαιδευτές, μια χρονοβόρα διαδικασία, για να βγει ένα καλό κυνηγόσκυλο.

Μόνο που κάποιοι δεν μπορούν να περιμένουν!!! Θέλουν έτοιμο το σκύλο και πληρώνουν όσο – όσο ! Και κάποιοι άλλοι είναι έτοιμοι να τον προσφέρουν.

Σύμφωνα με καταγγελίες οι συχνές εκκλήσεις κυνηγών τους τελευταίους μήνες, για χαμένα σκυλιά, αλλά και οι ψίθυροι, έδωσαν την αφορμή για να διερευνηθεί το θέμα.

Έτσι διαπιστώθηκε η ύπαρξη εξειδικευμένων μηχανισμών, με ανθρώπους σε όλη τη Κρήτη, που βλέπουν, παρατηρούν “σταμπάρουν” τα καλά κυνηγόσκυλα και κάποιους, κεντρικά, που έχουν τον συντονισμό της επιχείρησης και την εμπορία.

‘Οταν λοιπόν εμφανίζεται ανυπόμονος πελάτης, τα ανθρώπινα λαγωνικά έχουν ήδη έτοιμη τη λεία, κλέβουν το σκύλο, συνήθως κατά τη διάρκεια κυνηγιού, τον μεταφέρουν σε άλλη περιοχή, για να τον δει μαζί με άλλα σκυλιά ο ανυπόμονος κυνηγός και να τον αγοράσει πληρώνοντας συνήθως πολλά. Και πίσω μένει ο απελπισμένος ιδιοκτήτης του σκύλου που στις περισσότερες περιπτώσεις τον θεωρεί μέλος της οικογένειας του. Και κλαίει και οδύρεται.

Η κυνηγετική ομοσπονδία Κρήτης, θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι εντονότερο στην ανατολική Κρήτη.

Τα σκυλιά μεταφέρονται σε άλλα σημεία της Κρήτης, μη τυχόν και πέσουν πάνω σε πρώην αφεντικά και καμιά φορά εκτός νησιού στη κεντρική Ελλάδα, όπου δρουν αντίστοιχα κυκλώματα.

Μάλιστα έχει υπάρξει περίπτωση που κάποιο χρονικό διάστημα μετά, σε κάποιο σημείο του νησιού, ο πρώην ιδιοκτήτης που του είχαν κλέψει το σκυλί, έπεσε πάνω σε κυνηγό που το είχε, ο σκύλος αναγνώρισε άμεσα τον άνθρωπο που τον ανέθρεψε με αποτέλεσμα να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση αυτός που τον κατείχε.

ΠΗΓΗ Flashnews