Ξέρεις πώς πλένεται σωστά το μαγιό;

Ξέρεις πώς πλένεται σωστά το μαγιό;

Μετά από το υπέροχο Σαββατοκύριακο που πέρασες στη θάλασσα, πήρες το χρώμα σου και έκανες τα πρώτα σου μακροβούτια, ήρθε η στιγμή να σου πούμε πώς πλένεται σωστά το μαγιό σου για να μην φθαρεί και το κρατήσεις και του χρόνου σαν καινούργιο…

Είναι μια διαδικασία που μπορεί να σου φαίνεται τελείως απλή αλλά πίστεψε μας άμα δεν το κάνεις σωστά θα έχεις θέμα.

Θα δεις δηλαδή, το καινούργιο σου μαγιό σου που το πήρες μετά από 3 ώρες ποδαρόδρομο στα μαγαζιά να αλλάζει χρώμα και να φθείρεται. Οπότε καλά κάνουμε και υπάρχουμε στη ζωή σου για να σου δώσουμε λύση και σε αυτό και να σου μάθουμε πώς να πλύνεις σωστά το μαγιό σου.

Πάμε να δούμε πώς πλένεται σωστά το μαγιό:

Ξεβγάζουμε το μαγιό αφήνοντας το να μουλιάσει σε μεγάλη ποσότητα νερού βρύσης (χωρίς απορρυπαντικό)για 10 περίπου λεπτά.
Έτσι, θα ξεπλυθεί σωστά και θα φύγει κάθε υπόλειμμα αλατιού ή αντηλιακού από το ύφασμα του μαγιό.

Στη συνέχεια άλλαξε το νερό, βάλε λίγο απορρυπαντικό και ξαναβύθισε το μαγιό σου για άλλα δέκα λεπτά. Σε περίπτωση που έχει λερωθεί από κάτι τρίψε το απαλά και προσεκτικά.

Αφού το έπλυνες διάλεξε ένα σκιερό μέρος για το άπλωμα του και άστο όση ώρα χρειάζεται για να στεγνώσει, μη το ξεχάσεις 2 μέρες στην απλώστρα θα καούν οι ίνες του υφάσματος και θα χαλάσει.

Ποτέ μην βάλεις το μαγιό σου στο πλυντήριο, θα είναι απλά η επιβεβαίωση πως θες να το στείλεις στον άλλο κόσμο και το βαρέθηκες.

zarpanews.gr