Ξεπαρθενών: Σάλος με ταινία απεικονίζει δυο άνδρες να κάνουν σεξ στην Ακρόπολη (video)

Ξεπαρθενών: Σάλος με ταινία απεικονίζει δυο άνδρες να κάνουν σεξ στην Ακρόπολη (video)

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει μια μικρού μήκους ταινία με τον τίτλο «Ξεπαρθενών», κατά τη διάρκεια της οποίας ζευγάρι κάνει έρωτα σε δημόσια θέα κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης.

Όπως είπε ο Τάσος Τεργιάκης, δύο άνδρες που έχουν χωρίσει ανεβαίνουν στην Ακρόπολη για να τα ξαναβρούν και μια ομάδα ανδρών, οι φίλοι, τους λένε ότι πρέπει να τα ξαναβρούν. Οι δύο άνδρες λένε ότι είναι ερωτευμένοι, κάνουν σεξ και οι υπόλοιποι σχηματίζουν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω τους. Με το που φεύγει το πλάνο από τους δύο άνδρες, σηκώνεται η κάμερα και δείχνει την Ακρόπολη.

Για τα γυρίσματα της ταινίας, φυσικά δεν ζητήθηκε καμία άδεια, ενώ κανένας φύλακας της Ακρόπολης δεν αντιλήφθηκε το γεγονός.

Η παρουσίαση της ταινίας έγινε στις (17/12) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πλέον είναι ελεύθερη στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η υπόθεση της ταινίας είναι η εξής: 

Μία παρέα έχει μόλις τελειώσει την πεζοπορία της και αράζει απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα. Στη συζήτηση έρχονται μνήμες από προηγούμενα χρόνια των μελών της. Μνήμες περισσότερης ανεμελιάς, αλητείας και τόλμης στον έρωτα. Η παρέα αποφασίζει να μεσολαβήσει ώστε όσα λέγονται να μην είναι μόνο μνήμες. Ό,τι αξίζει γι’ αυτήν να έχει παρόν και μέλλον επίσης.

Μέσα από τη συντροφικότητα, το χιούμορ, το κέντρισμα του αισθησιασμού η παρέα συντροφεύει τα μέλη της να βιώσουν τον ερωτισμό σε δημόσια μέρη, όπως παλιά. Μαζί, ο δημόσιος χώρος που είναι φορτισμένος με τα στοιχεία ενός πατριαρχικού και εθνικιστικού πλαισίου αποχτά ρωγμές, για να αναδυθεί ακριβώς αυτός ο ερωτισμός.

Ένα πλάνο αρχικά κάπως τυχαίο που οδηγεί σε μία ταινία μικρού μήκους. Η ταινία είναι ανεξάρτητη παραγωγή. Θα είναι ανοιχτά διαθέσιμη στο διαδίκτυο προς όλα τα άτομα, τις ομάδες και τους χώρους που ενδιαφέρονται να τη δουν και να την προβάλλουν.

Η εν λόγω ταινία συζητήθηκε στα social media και έφερε αντιδράσεις λόγω του ότι δύο άντρες κάνουν έρωτα σε δημόσια θέα και μάλιστα, πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Για την ταινία τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας. «Αισθάνομαι ντροπή να γίνονται τέτοια πράγματα. Κάπου υπάρχουν και όρια» τόνισε ο κ. Μπιμπίλας.

«Εγώ όπως το είδα δεν το θεωρώ ακτιβιστική πράξη, το θεωρώ βλακεία. Δείχνει όμως ότι είναι ελλιπής και η φύλαξη του βράχου. Φαντάζομαι ότι το υπουργείο Πολιτισμού θα ψάξει να βρει πώς έγινε αυτό και να αποδώσει ευθύνες» συνέχισε ο ίδιος.